İsveçli Profesör Carlbring'ten skandal hareket! Türk öğrenci Fatma Zehra S.'nin staj başvurusunu engelledi

İsveç'te birkaç gün önce skandal bir olay yaşanmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketi PKK'lı teröristlerce asılmıştı. Yaşananların ardından İsveç'in NATO üyeliği sorgulanma aşamasına girdi. Türkiye'ye terör konusunda verdiği sözleri tutmayan İsveç'te rezalet bir olay daha yaşandı. İsveçli Profesör Carlbring, Fatma Zehra S.’nin staj başvurusunu, Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya girişini engellediğini iddia ederek reddetti.

Abone ol

İsveç'in başkenti Stockholm'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan alçak eylemin yankıları sürerken aynı İsveç'te skandal bir olay daha meydana geldi.

TÜRK ÖĞRENCİYE SKANDAL RET!
İstanbul'da İbni Haldun Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde üçüncü sınıf öğrencisi olan Fatma Zehra S., Erasmus+ fonu tarafından seçeceği bir üniversitede 2023 yaz stajı için kabul edildi.

Başvurduğu stajlardan biri İsveç'te Stockholm Üniversitesi'ndeydi. Fatma, 23 Kasım 2022'de gönderdiği bir e-postada, profesör Carlbring liderliğindeki bir araştırma projesi için değerlendirilmekle ilgilendiğini belirtti.

PROFESÖR CARLBRING'TEN ETİK DIŞI UYGULAMA
Birkaç saat sonra Carlbring, "Sizi ağırlamayı çok isterim. Ancak Türkiye, İsveç'in NATO'ya girmesine izin vermediği için reddetmek zorundayım. Üzgünüm!"

Yaşananların ardından Fatma, TRT World'e verdiği röportajda "Bu cevabı aldıktan sonra şok oldum. Bunu sindirmem uzun zamanımı aldı." dedi.

Stockholm Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Fredrik Jonsson, TRT World'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Bizi araştırma stajyeri olarak ziyaret etmekle ilgilenen öğrencilerden birçok soru alıyoruz. Hepsini alamıyoruz, ancak herhangi bir talebin profesyonel bir şekilde yanıtlanmasını bekliyoruz. Bu durumda, bu konuyu öğrenir öğrenmez harekete geçtik ve rutinimize göre hallettik.

Profesör Carlbring, TRT World'ün yorum talebine yanıt vermedi.

Ret yanıtı alan Fatma "Bunu bana yaptıysa, üniversiteye başvuran farklı ırklardan diğer öğrencilere de yapardı" dedi.

İstanbul Havalimanı rekorla başladı Gündem EYT ne zaman yürürlüğe girecek? Gündem Eren Abluka Sonbahar- Kış-21 operasyonu başladı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı Gündem