İsveç medyası haddini aştı! Türk bayrağına hakaret, Cumhurbaşkanı Erdoğan karikatürü, Kuran-ı Kerim'e saldırı hazırlığı...

İsveç'teki yaşanan skandal, ülkenin basın organları tarafından desteklenmeye devam ediliyor. Dün Stockholm merkezli günlük gazete Aftonbladet "Ortada yasa dışı bir suç işlenmedi" ifadelerine yer verilirken bugün bir başka skandal yaşandı. Sosyalist Flamman gazetesi, kapağında Türk bayrağı kullanarak 'utanç verici bayrak' şeklinde hakaretlerde bulundu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan 10 bin kron ödüllü karikatür yarışması başlatıldı.

Abone ol

İsveç'in başkenti Stockholm'de bir grup terör destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından asmış, o ana ilişkin görüntüleri terör örgütü PKK/YPG ile bağlantılı sosyal medya hesaplarında paylaşmıştı.

"SUÇ TEŞKİL ETMİYOR"
Stockholm merkezli günlük gazete Aftonbladet dün yayınladığı haberinde, savcılığın skandal eyleme dair verdiği kararı 'Son Dakika' kodu ile duyurmuş, 'yeteri kadar hakaret olmadığı' sonucuna varıldığı belirtilmişti.

TÜRK BAYRAĞINA HAKARET!
Bugün İsveç medyası skandallarına yenisini ekledi. İsveç'teki sosyalist gazete Flamman'ın kapağında Türk bayrağı kullanıldı ve 'utanç verici bayrak' şeklinde hakaret ifadeleri yer aldı.

ÖDÜLLÜ KARİKATÜR YARIŞMASI
Türk bayrağına hakaretle de kalmayan Flamman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir karikatür yarışması başlattı. Bir de yarışmaya 10 bin kron ödül koydu.

"TÜRK HUKUKU İSVEÇ'TE GEÇERLİ DEĞİL"
Dagens Nyheter gazetesi, Flamman'ın rezaletini 'Flamman gazetesi en iyi Erdoğan hicivine ödül vaat ediyor' başlığıyla sayfasına taşıdı. Dagens Nyheter ayrıca, 'Türk hukuku İsveç'te geçerli değil' başlıklı bir yazı yayımladı.

NEO-NAZİ POLİTİKACI KURAN-I KERİM YAKMAK İSTİYOR
Bir başka yayın organı Expressen gazetesi; Danimarkalı aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Türk Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakmak istediğini belirten bir yazıya yer verdi.

CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 13.00'TE
Expressen, daha önce benzer provokasyonlara imza atan Neo-Nazi politikacı Paludan'ın bu provokasyonu Cumartesi günü yerel saatle 13.00'te gerçekleştireceğini aktardı.

"İSVEÇ'TE TÜRK DE KÜRT DE İSTEMİYORUZ"
Polise başvuru yaptığı öğrenilen Rasmus Paludan'ın, "İsveç'in NATO'ya katılmasına ilişkin bir sorunum yok. İsveç'te Türk de Kürt de istemiyorum" dediği ortaya çıktı.

Expressen ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir şiir yayımladı. 'Erdoğan buna da kızacak mı?' başlığıyla yayımlanan şiir, Malte Persson imzalı.

SAVCIDAN SKANDAL İFADELER
İsveç yargısı olayla ilgili skandal ifadeler kullanmış, savcı davayı kapattığının altını çizmişti ve "Bir inceleme talep edilebilir ve daha sonra başka bir savcı bu davayı inceleyebilir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

EYT Meclise ne zaman gelecek tarih verdi! Gündem 19 il için fırtına uyarısı! Gündem Feribot seferlerine 'fırtına' engeli Gündem Hulusi Akar'dan kritik görüşme Gündem