Celal Şengör iktidara seslendi: Halk size güvenmişti

Ünlü Jeolog Celal Şengör, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programında depremlere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şengör, "Halk size güvendiği için deprem vergisi ödedi, siz halka yalan söylediniz." diye iktidarı eleştirdi.

Abone ol

Türkiye, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerle kahroldu. Deprem 10 ilde yıkıcı etki yaratırken ülke genelinin kalbi yerle bir oldu. Konu deprem olunca akla gelen isimlerden biri de Celal Şengör. Şengör, dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

Celal Şengör'ün açıklamalarından öne çıkan kısımlar: 

"İSTANBUL'U HANGİ PARAYLA TEKRAR İNŞA EDECEKSİNİZ"
Depremlere ilişkin soruları yanıtlayan Celal Şengör, "Ülkenin vergi gelirini yüzde 55 İstanbul ödüyor. İstanbul yıkıldı diyelim hangi parayla nasıl tekrar inşa edeceksiniz? Halk size güvendiği için deprem vergisi ödedi, siz halka yalan söylediniz." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA NERELER SAĞLAM?
'İstanbul'da hangi bölgeler depreme karşı sağlam?' sorusuna Şengör, "İstanbul’un Anadolu Hisarı sağlamdır. Özellikle Kartal ve çevresi oldukça sağlamdır. Beylikdüzü ve Küçükçekmece hattı sağlam değildir. Küçükçekmece erozyonun üstünde oturuyor. İstanbul’un sahili hariç Etiler Beşiktaş hattı da sağlamdır." şeklinde cevap verdi.

BDDK'Dan deprem bölgesiyle ilgili karar! Gündem Buket Aydın ile Haftalık Deprem Özel Yayını Gündem Haluk Levent isyan etti Gündem Başsağlığı dileklerini iletti Gündem