İstanbul'da 'Yansımalar ve Seçimler' sergisi açıldı

İstanbul'daki G&G Sanat Merkezi'nde İranlı ressamların eserlerinden oluşan 'Yansımalar ve Seçimler' sergisi, 19 Ekim'e kadar ziyarete açık.

Abone ol

İstanbul'da, G&G Sanat Merkezi'nde, İranlı sanatçılar Parya Ghaderi ve Seher Mafi'nin ortak sergisi "Yansımalar ve Seçimler" sanatseverlerle buluştu.

SEHER MAFİ'NİN ESERLERİ

Sergideki eserleri hakkında konuşan ressam Seher Mafi, "Hayatta bazen yolumuzu kaybederiz ama onu yeniden bulma arayışımızda alışkanlıklarımız ve sınırlarımızdan uzaklaşmalıyız. İç dünyamızdan dış dünyaya çıkmalıyız ki kendimizi yeniden bulabilelim. İç dünyamdan dış dünyaya çıktığımda kendimi buldum ve eserlerime akıcı, acı dolu, hüzünlü, merhametli, saf, yorgun, korkmuş ve yalnız duygularını yansıttım," dedi.

PARYA GHADERİ'NİN YARATICI SÜRECİ

Parya Ghaderi, sergideki koleksiyonunu hamilelik sürecinde hazırladığını belirtti. Ghaderi, "Doğum sonrasında da çalıştım. Eşimin ve annemin yardımları olmasaydı bu çalışma mümkün olmazdı. Ağaçlar ve kadın, önceki eserlerimde de vardı; bu sefer elmayı ekledim," ifadelerini kullandı.

KADIN VE DOĞA METAFORU

Ghaderi, kadının toprağa kök salmış, verimliliğin sembolü olan bir ağaç gibi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Kadın, her doğumun ardından mevsimler gibi ölümü deneyimler ve yeniden hayata döner. Resimlerimde insan yüzleri elma formunda sunulmuştur ve bu doğum ile ölüm döngüsünün bir metaforudur. Tıpkı elmanın ağaçtan düşmesi ve tekrar toprağa karışıp yeniden ağaca dönüşmesi gibi. Bu yaşam ve ölüm döngüsüdür. Elmalar ise insanın doğa ile olan bağının sembolüdür."

Sergi, 19 Ekim tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

İstanbul'da, İranlı ressam Parya Ghaderi ile Seher Mafi'nin (fotoğrafta) resimlerinden oluşan "Yansımalar ve Seçimler" sergisi, G&G Sanat Merkezi'nde açıldı.

Antalya sahillerinde sıcak havalar gitmiyor Gündem Bingöl'de afet risk azaltma planı toplantısı Gündem KKTC Kapalı Maraş'a Yeni Adımlar Bekleniyor Gündem Manisa'da Kayıp Genç Kadının Cesedi İzmir'e Gönderildi Gündem