İstanbul'da sıcak hava açıklığı: Sahilde serinleme yöntemleri

İstanbul'da sıcak havadan bunalanlar, deniz ve parkları tercih ederek serinlemeye çalıştı. Meteoroloji uzmanı sıcaklıkların devam edeceğini açıkladı.

Abone ol

İstanbul, sıcak havalardan bunalan halkın deniz ve parklarda serinlemeyi tercih ettiği bir dönemden geçiyor. Hava sıcaklığının 30° C'nin üzerinde seyrettiği şehirde, birçok kişi denizde yüzerek veya parkların gölgelerinde dinlenerek serinlik arıyor.

SERİNLEMEK İÇİN TERCİHLER

Sarayburnu sahiline plaj şemsiyeleriyle gelenler, hem denize girip hem de semaverlerinde çay demleyerek keyif yapıyor. Caddebostan sahili de haftanın iş gününde deniz severlere ev sahipliği yapıyor. Millet bahçeleri ve parklar, öğle saatlerinde sahillere oranla daha sakin kalırken, bazı kişiler gölgelik alanlarda dinlenmeyi tercih ediyor.

İSTANBUL'UN TURİSTİK YOĞUNLUĞU

Eminönü'nde ise yerli ve yabancı turistler, güneşten korunmak için şapka ve gözlükleriyle dolaşırken, olta balıkçıları sıcaktan yılmadan balık tutma peşinde koşuyor.

YAŞLILARIN VE GENÇLERİN YORUMLARI

77 yaşındaki Sadık Alkan, "Denize girmedim ama eğlenmeye, oturmaya geldim. Rüzgarın esmesiyle sahilde kalmayı tercih ediyorum." dedi. Denizde yüzmeyi seven Cemil Uslu ise, "Hemen hemen her gün buraya geliyorum, deniz çok güzel ve akıntı var." şeklinde görüş bildirdi.

DEVAM EDEN SICAK HAVA UYARISI

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde sıcaklık etkilerinin yoğun hissedildiğini belirtti. Özdemir, "Ağustos, yağış bakımından kısır bir ay geçiriyoruz. Önümüzdeki birkaç gün içinde Poyraz'ın etkisi ile sıcaklıklar biraz düşecek ama denizlerimiz sıcak kalmaya devam edecek." ifadesini kullandı.

SICAK HAVA VE SAĞLIK ÖNERİLERİ

Özdemir, dışarıda bulunmaktan kaçınılması gereken saatler olarak 11:00 ile 17:00 aralığını önerdi. Zaruri durumlarda gölge alanların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı ve açık renkli giysilerle sıvı tüketiminin artırılmasının önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için dışarıda olmamanın kritik olduğu dile getirildi. "Şapka ve koruyucu giysiler kullanılmalı." dedi.

İstanbul'da sıcak havadan bunalanlar, serinlemek için sahil ve parkları tercih etti, denizde yüzdü.

Yunanistan'ın ölüme terk ettiği düzensiz göçmenler kurtarıldı Gündem YÖK Başkanı'ndan YKS değerlendirmesi: Kız öğrenciler daha başarılı Gündem Cumhurbaşkanı Türkmenistanlı Bakanı kabul etti Gündem Trakya'da sıcak hava etkisini gösteriyor Gündem