İstanbul’da kentsel dönüşüm neden kördüğüm oluyor? KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt örnek ile açıkladı

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'da kentsel dönüşümde istenen hıza ulaşılamaması ile ilgili açıklama yaptı. Kadıköy'den bir örnek veren Kurt, "Şimdi sizlere soruyoruz; suçlu kim, sorumlu kim?" dedi.

Abone ol

İstanbul'da binlerce konutun acilen dönüşmesi gerekiyor ancak kentsel dönüşümde istenen hıza tam ulaşılamadı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'da yaşanan bu problem ile ilgili Twitter'dan bir yazı dizisi yayınladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDEN KÖRDÜĞÜM?
Kurt, "İstanbul’da kentsel dönüşüm neden kördüğüm oluyor? İstanbul Yenileniyor başvurularının dönüşüm sürecinde yaşananları tek tek anlatacağım Sonra hep birlikte yanıtlayalım; suçlu kim, sorumlu kim?" sözleriyle başladı ve Kadıköy’den bir örnek ile devam etti:

"Nisan 2021’de riskli ilan edilen Feneryolu Mahallesi’ndeki Ferah Apartmanı hak sahipleri Ekim 2021’de İstanbul Yenileniyor’a başvurdu. Eylül 2022’de 2/3 çoğunluğa ulaşıldı, 2023’ün hemen başında yüzde yüz uzlaşı sağladık. Hemen ardından doğalgaz, elektrik, su altyapıları kesildi.

"2023’TE TEMEL ATMA HEDEFİMİZ OLAN SAHADA RİSKLİ YAPIYI DAHA YIKAMADIK"
Ancak; apartmandaki bir kiracı bu kesintiler için 3 Şubat 2023’te mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. Riskli olduğu resmi olarak tespit edilmiş binada bağlantıları açtırdı. 20 Şubat 2023’te temel atma hedefimiz olan sahada riskli yapıyı daha yıkamadık.

"RİSKLİ BİNADA OTURMAYA DEVAM EDİYOR"
Yüzde yüz uzlaştığımız apartmanda 18 evin 17’si tahliye edildi. Yürütmeyi durdurma kararı aldıran kiracı, riskli binada oturmaya devam ediyor. Hayatları kurtarmak için ciddi çaba sarf ediyor, farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Şimdi sizlere soruyoruz; suçlu kim, sorumlu kim?"

Hatay merkezli depremde 6 kişi hayatını kaybetti Gündem Elazığ'daki fay hattında zemin sıvılaşması görüldü Gündem Bayrakçı'dan HDP açıklaması: Millet ittifakına destek verirse kazanamaz Gündem Zafer Partisi'nden ırkçı paylaşım Gündem