İstanbul'da kadın çocuk ve engellilerin sanat eserleri sergilendi

Rami Kütüphanesi'nde açılan sergi, devlet himayesindeki bireylerin el emeği eserlerini bir araya getiriyor.

Abone ol

İstanbul'da, devlet destekli kurum ve kuruluşlardaki kadın, çocuk, yaşlı ve engelli bireylerin eserlerinin sergilendiği özel bir sergi Rami Kütüphanesi’nde kapılarını açtı.

ÜRÜNLER SANAT ESERİNE DÖNÜŞÜYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, serginin açılışında yaptığı açıklamada, sergiye katılanların el emeği ürünlerinin birer sanat eserine dönüştüğünü belirtti. Yenigün, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan ile beraber açılış kurdelesini kesti.

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ KAPSAMINDA

Bu etkinlik Kültür Yolu Festivali çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Yenigün, bakanlık bünyesinde sağlanan kurslar ile katılımcıların rehabilite süreçlerine katkı sağlandığını, bunun yanı sıra çeşitli sanat eserleri ürettiklerini vurguladı.

SIFIR ATIK VE SANAT

Yenigün, geri dönüşüm ve sıfır atık konusuna da dikkat çekerek, kozalaklar ve atık malzemelerle de sanat eserleri üretildiğini ifade etti. "Burada, el emeği eserler yaratan kardeşlerimizi görmeyi bekliyoruz" diyerek halkı davet etti. Ayrıca, açılış etkinliği sonrası kütüphane bahçesinde bir öğrenci piyano dinletisi sundu.

Sergi, 6 Ekim tarihine kadar Rami Kütüphanesi'nde ziyaret edilebilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, devlet himayesinde olan kuruluşlardaki kadın, çocuk, yaşlı ve engellilerin el emeği eserlerini, Rami Kütüphanesi'nde sergilemeye başladı. Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen serginin açılış kurdelesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün (sol 3) ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan (solda) tarafından kesildi.

Deniz Bozkurt Adaylığa İmza Attı Gündem Samsun'da 3 araç çarpıştı Gündem Komşuya bırakılan 4 yaşındaki çocuğa taciz iddiası Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e 'dur' denilmelidir! Gündem