İstanbul'da Fırın Denetimleri

Ticaret Bakanlığı, İstanbul'da fırın denetimleri gerçekleştirerek fiyatların uygunluğunu ve etiketleri kontrol etti.

Abone ol

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, 36 ekip ile birlikte kentin 26 ilçesinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirdi. Hafta sonuna kadar devam edecek olan bu denetimlerde, zirveye ulaşan ekmek fiyatlarının nedenleri araştırılacak.

Denetimlerin Kapsamı

Denetimlerde, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun gereklilikleri çerçevesinde haksız fiyat artışları, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında ise etiketlerin bulunup bulunmadığı gibi unsurlar incelendi.

Cezalar Ne Olacak?

Denetimler sırasında etiket bulunmayan ürünler için 2 bin 200 lira, fahiş fiyat uygulayan işletmelere ise 100 bin liradan başlayarak 1 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanacak. Bu durumda, haksız kazanç elde eden fırınlar ciddi bir yaptırımla karşı karşıya kalacak.

Devam Eden Denetimler

İstanbul’un 39 ilçesindeki toplam 3 bin 500 fırında hafta sonuna kadar denetimlerin sürdürüleceği bildirildi. Tüketicilerin haklarını koruma amaçlı gerçekleştirilen bu denetimlerin, gıda güvenliğine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri kentte fırın denetimleri gerçekleştirdi. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'ne bağlı 36 ekip tarafından 26 ilçede eş zamanlı başlatılan etiket ve gramaj denetimlerinin, hafta sonuna kadar İstanbul'un 39 ilçesinde yer alan 3 bin 500 fırında devam edeceği bildirildi.

İsrail'in Saldırıları Irak'ta Endişe Yaratıyor Gündem Van Gölü'nde Yaşanan Çekilme Gündem Amasya'da Limonata ile Filistin'e Destek Gündem AK Parti MYK'nın Toplantısı Yapıldı Siyaset