İstanbul'da Dev Uyuşturucu Operasyonu: 19 Gözaltı

İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda büyük miktarda sentetik hap ele geçirildi, 19 şüpheli yakalandı.

Abone ol

İstanbul'da düzenlenen geniş çaplı bir uyuşturucu operasyonunda, 19 şüpheli gözaltına alındı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın öncülüğünde, uyuşturucu imalatı ve ticaretini önlemeye yönelik bir soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda, Zeytinburnu’ndaki bir üretim tesisinde gerçekleştirilen operasyonda, toplamda 3 milyon 815 bin adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi.

Örgüt Üyeleri Yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, uzun bir takip sürecinin ardından belirlenen adreslere baskın düzenleyerek, suç örgütünün liderlerinden M.Ş.D. dahil 19 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına Alınanların Adreslerinde Arama Yapıldı

Ekipler, zanlıların evlerinde gerçekleştirdikleri aramalarda çok sayıda delil ve uyuşturucu madde üretiminde kullanılmak üzere tasarlanmış 14 hap basma ve paketleme makinesi, çeşitli ambalaj malzemeleri, 12 milyon 200 bin basıma hazır hap kapsülleri, 1 ruhsatsız tabanca, 25 fişek, 1 kurusıkı tabanca ve 33 fişek ele geçirdi.

Önceki Operasyonlar ve Geniş Ağ

Öte yandan, bu suç örgütünün İstanbul, İzmir ve Bursa gibi farklı illerde de faaliyet gösterdiği ve sentetik ecza üretimi yaptığı belirlendi. Operasyonun ilk ayağı ise 4 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi ve bu operasyonda 365 bin adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İstanbul'da toplam 3 milyon 815 bin adet sentetik uyuşturucu hapın ele geçirildiği uyuşturucu operasyonunda 19 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda 14 uyuşturucu hap basma ve paketleme makinesi, çok sayıda sarf ambalaj malzemeleri, 12 milyon 200 bin basıma hazır hap kapsülleri, 1 ruhsatsız tabanca, 25 fişek, 1 kurusıkı tabanca ve tabancaya ait 33 fişek ele geçirildi.

Şanlıurfa'da Gıda Zehirlenmesi Vakası Gündem Tunceli'de Depreme Karşı Önlemler Alınıyor Gündem Marmaris, Marella Discovery ile Büyülendi Gündem Samsun'da Trafik Kazası Gündem