İstanbul'a mevsimin ilk karı düştü

İstanbul’da hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından mevsimin ilk kar yağışı gece yarısı itibariyle Silivri’nin belli mahallelerinde görüldü.

Abone ol

Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına almaya başladı. Yapılan uyarılara göre bu kış sert geçecek. Soğuk havayla birlikte Marmara'nın doğusunun yüksek kesimleri, Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz'in yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi bekleniyor. İstanbul'da mevsimin ilk karı Silivri'ye düştü.

İşte 20 Aralık 2022 yurt genelinde son dakika hava durumu raporu:
Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında, Marmara ve birçok bölge için kar yağışı uyarısında bulundu. Hava sıcaklığı mevsim normalleri altında seyredecek. Kar yağışlarının Salı günü Konya ve Karaman çevreleri ile Antalya'nın doğusunun yükseklerinde kuvvetli olması beklendiğinden başta Konya-Antalya karayolu olmak üzere ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması istendi. Mega kentte mevsimin ilk karı 00.30'dan itibaren Silivri'de yağmaya başladı. İşte 20 Aralık 2022 yurt genelinde hava durumu raporu...

Yapılan en son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Malatya, Erzincan, Tunceli, Kars ve Ardahan çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklenen yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Meteoroloji, yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi, çarşamba günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artması bekleniyor.

FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; bugün ve yarın, Marmara ve Ege'nin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

6 yaşında evlendirilme iddiası: Sorumlu akıllı telefon Gündem Google'da Ekrem İmamoğlu'nun unvanını değiştirdi Gündem Bakan Yanık'tan istismar davasıyla ilgili açıklama Gündem Görev başındaki polis memurunu tehdit etti Gündem