İstanbul Valisi Davut Gül'den taksi sorununa çözüm önerisi

Basın mensuplarıyla bir araya gelen İstanbul Valisi Vali Gül, metropolün en büyük sorunların biri haline gelen taksi sorununa ilişkin çözüm önerilerini anlattı. Taksicilerin de müşterilerin de mutsuz olduğunu belirten Vali Gül, "Taksi ulaşılabilir, erişilebilir ve ekonomik olacak. Bunlar bir ara geldiğinde mesele çözülmüş olur" diyerek çözüm önerisinde bulundu.

Abone ol

İstanbul Valisi Vali Gül, Fatih Belediyesi Çatladıkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Vali Gül 'İstanbul'da taksi sorunu'nun sorulması üzerine, öncelikli olarak trafiğin çözülmesi gerektiğini belirtti. 

"TAKSİCİLER DAHİL MEMNUN OLAN HİÇ KİMSEYİ GÖRMEDİM"

Taksi sorunuyla ilgili bir soru üzere Gül, İstanbul'da bir taksi problemi olduğunu belirterek, "Şöyle ki sebebi ne olursa olsun taksiciler mutsuz, müşteriler mutsuz, kamu ve sivil toplum kuruluşları mutsuz. Mevcut taksiciler de dahil olmak üzere taksi meselesinde memnun olan hiç kimseyi görmedim. Bunun oturulup bir şekilde çözülmesi lazım." dedi.

Gül, minibüslerin taksiye dönüştürülmesi kararı alındığını ancak yaklaşık 2 bin civarındaki minibüsün henüz taksi olarak faaliyete girmediğini, bunların sisteme dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

"ULAŞILABİLİR, ERİŞİLEBİLİR VE EKONOMİK"

Taksicilerin para kazanamamaktan, müşterilerin da taksilerin yolcu almamasında şikayetçi olduğunu aktaran Gül, İstanbul'da trafik sorunu da olduğunu, taksi meselesinin trafikten bağımsız düşünüldüğünde çözülemeyeceğini vurgulayarak, "Taksi ulaşılabilir, erişilebilir ve ekonomik olacak. Bunlar bir ara geldiğinde mesele çözülmüş olur." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malezya Başbakanı ile görüştü Gündem Vali Gül düzensiz göçmenlerle ilgili konuştu "Sınır dışı edeceğiz" Gündem Mardin'de 3 PKK'lı terörist öldürüldü Gündem Sakarya ve Kocaeli'nde denize girmek yasaklandı Gündem