İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin Son Günü: Sanat Severler Yoğun İlgi Gösterdi

İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin son gününde sergiler yoğun ilgi gördü, sanatseverler uzun kuyruklar oluşturdu.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 13. durağı olan İstanbul Kültür Yolu Festivali, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Ziyaretçiler, Picasso, Da Vinci, Frida Kahlo, Andy Warhol gibi önemli sanatçıların eserlerini görmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Sergilerde Yoğun İlgi

Görsel sanatlar öğretmeni Emel Gökdeniz, festival sergilerinin sosyal medyada duyurularını gördüğünü ifade ederek, "Bugün buraya gelmek kısmet oldu, tam 60 dakikadır bekliyoruz, umarım biraz sonra sergiye girebiliriz." dedi. Gökdeniz, sergi için yapılan görsellerin çok kıymetli ve etkileyici olduğunu belirtti.

Genç Sanatseverlerin Yorumları

Öğrenci Zehra Hazal, sergiye katılmanın onun için çok önemli olduğunu ve sosyal medyadan gördükten sonra gelmeye karar verdiğini dile getirdi. "1,5 saate yakın sıra bekledik ama bu deneyim kesinlikle değdi," dedi.

Bir diğer ziyaretçi Elif Küçükakça ise serginin tasarımına hayran kaldığını ifade ederek, "Görsel ve dijital unsurlar çok başarılı bir şekilde bir araya getirilmiş," dedi.

Picasso ve Diğer Sergiler

Melisa Cansu, Picasso sergisi için İstanbul'a geldiğini ve sergide bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi. "Picasso benim için farklı bir yanı olan bir sanatçı. Ek olarak Frida Kahlo ve Andy Warhol'u da görmek istiyorum," diye ekledi.

Proje yöneticisi Idil Kazezyılmaz da Refik Anadol'un sergisini gördüğünü ve yoğun ilgi nedeniyle diğer sergileri gezme şansının kısıtlandığını vurguladı.

Festivalin Son Günü

İstanbul Kültür Yolu Festivali, müzikseverlerle buluşan Deutsches Symphonie Orchester Berlin gibi etkinliklere ev sahipliği yaptı. Ayrıca, Frida Kahlo'nun Günlükleri sergisi oldukça ilgi gördü. Festivale katılanlar, kültürel etkinlikler arasında keyifli anlar geçirdi.

Festival, Frida sergisinin 26 Ekim'e kadar, diğer önemli sergilerin ise Aralık ve Ocak aylarına kadar devam edeceğini belirtti. Kültürel etkinliklerle dolu bu festival, sanatseverlerin ilgisini çekerken çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapmayı başardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 13. durağı İstanbul Kültür Yolu Festivali'ne ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Picasso'dan Da Vinci'ye, Frida'dan Andy Warhol'a, Salgado'dan Refik Anadol'a önemli sanatçılarının eserlerinin yer aldığı festival kapsamındaki sergiler ziyaret edildi.

Ordu'da Kahverengi Kokarca İle Mücadele Başlıyor Gündem Sıla bebekten acı haber Gündem Recai Kutan hayatını kaybetti Gündem Narin cinayetinde yeni delil Gündem