İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile aralarında centilmenlik anlaşması olduğunu belirtti ve "Sayın Murat Kurum'a 'Siyaseti bir kenara itin, beni sizin doğru yaptığınız doğru işlerde siyasetin s'sini anmayacağım' dedim. Onunla centilmenliği bozmadık." dedi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk'te Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un moderatörlüğünde Habertürk yazarı Nagehan Alçı ve gazeteci Faruk Aksoy'un sorularını yanıtladı.

Kentsel dönüşüm ve olası İstanbul depreminde alınacak önlemler ile ilgili açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile aralarında centilmenlik anlaşması olduğunu ifade etti. 

İmamoğlu, "Sayın Murat Kurum'a 'Siyaseti bir kenara itin, beni sizin doğru yaptığınız doğru işlerde siyasetin s'sini anmayacağım' dedim. Onunla centilmenliği bozmadık." dedi.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Kentsel dönüşüm dendiği yerde size bir şey söyleyeyim. Kirazlıtepe'de size yardımcı olmak istiyorum diye Üsküdar Belediyesi'ne söyledim. Sayın Murat Kurum'a 'Siyaseti bir kenara itin, beni sizin doğru yaptığınız doğru işlerde siyasetin s'sini anmayacağım' dedim. Onunla centilmenliği bozmadık. Ama centilmenliği bozan AK Parti'nin başka temsilcileri oldu. Bir araya gelmeye rejim müsaade etmez. Sayın Cumhurbaşkanı 'şunu engellediniz, bunu engellediniz' diyor.

İstanbul meselesine samimi yaklaşıyorsanız, konseyi kurun biz ona tabi olalım. Şu kapıdan giren, öbür kapıdan çözümle çıksın. 2015'de Beylikdüzü'nde 5 bin konutluk, 80'li yıllarda yapılmış kooperatif alın, Siteler diye geçer. Göreve gelir gelmez meclis kararlarını alıp, süreci başlattık. 7 sene sonra temel atabildik. Bu sistemsizlik 7 senede o da 1300 konutta temel atmamıza imkan tanıdı. Biz bu şekilde devam edersek 100 senede bitiremeyiz İstanbul'un dönüşümünü."

Mansur Yavaş aday olacak mı? Gündem Abdullah Gül: Devletimizin bütün organları çalışıyor Gündem Görür: Şengör’ün şöhret ve konumu hayallerimizi süslüyor Gündem Kahramanmaraş'ta 4.3 büyüklüğünde deprem Gündem