İstanbul barajlarında son durum! Beklenen olmazsa yüzde 20'nin altına düşecek

İstanbul barajları geçtiğimiz hafta olan sağanaklar sonrası kendini toparlıyor diye sevinirken İSKİ'den kötü haber yine geldi. Yağışların ardından yüzde 23.50'ye kadar çıkan barajlar, yüzde 23.22'ye indi.

Abone ol

Yurt genelinde süren kuraklığın ardından İstanbul'daki barajların doluluk oranı ciddi seviyede düşmüştü. Geçen hafta 28 Eylül Perşembe günü, yüzde 22.41'e kadar gerileyen doluluk oranı, 5 günde mega kentin aldığı yağışın ardından 1 puan yükselerek yüzde 23.50'ye ulaştı. Yağışın durmasının ardından bu sabah yapılan ölçümde doluluk oranının yüzde 23.22'ye gerildiği belirlendi

Hemen hemen tüm Türkiye kuraklık sorunuyla karşı karşıya. Dünyayı etkisi altına alan El Nino sıcaklıkları ise İstanbul'u derinden etkiledi. Geçtiğimiz hafta kendini gösteren yağışlar İstanbul barajlarına umut olmuştu.

YÜZDE 22.4'TÜ

Sel ve taşkına neden olan, hayatı olumsuz yönde etkileyen yağmurun ardından doluluk oranı gerileyen İstanbul'daki barajlardan nihayet iyi haber yağışların ardından gelmişti.

YAĞIŞLAR UMUT OLMUŞTU

Eylül ayının son haftasında, 28 Eylül Perşembe günü, yüzde 22.41 olarak ölçülen İstanbul'daki barajların doluluk oranı, beş günde düşen yağışla bir nebze de olsa yükseldi. 23.50'ye kadar çıkan doluluk oranı son iki günde yaşanan gerileme ile yüzde 23.22'ye indi.

İSKİ'DEN UYARI

İSKİ'den ise konuyla ilgili açıklama geldi. İstanbullular, su kullanımı konusunda tasarruflu olmaya çağırıldı.

10 bina aynı anda böyle yerle bir oldu! Gündem Meral Akşener'den Filistin açıklaması Gündem Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik Gündem İstanbul'da Filistinlilere destek yürüyüşü Gündem