İsrail'in tansiyonu yükseltme stratejisi ve filistin'deki durum

Mustafa Bergusi, İsrail'in gerilimi artırma hedefini ve Türkiye'nin desteğini vurguladı.

Abone ol

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa Bergusi, İsrail'in 7 Ekim’den bu yana bölgede sürdürdüğü işgal politikalarının gerilimi artırma amacına hizmet ettiğini şu sözlerle ifade etti: "İsrail, saldırılarını sadece Filistin ve Lübnan ile sınırlı tutmayacak, ateşi tüm bölgeye yayma niyetinde."

BÖLGEDEKİ TEHLİKELİ DURUM

Bergusi, gerilimlerin tehlikeli bir boyuta ulaştığını belirterek, İsrail'in aralıksız saldırılarının Filistin halkına yönelik etnik temizlik girişimleriyle bütünleştiğini vurguladı. "İsrail, Lübnan’ı yok etmeyi de hedefliyor," diye ekledi.

TÜRKİYE'NİN DESTEKLEYİCİ ROLÜ

Filistinli yetkili, Türkiye'nin Filistin konusundaki çabalarını övdü. "Türkiye halkının geçmişten bu yana Filistin halkına olan desteğini çok iyi biliyoruz. Son dönemde İsrail ile ekonomik ilişkilerini kesmesi, boykot ve yaptırım çağrılarımıza anlamlı bir yanıt oldu," şeklinde konuştu.

İNSAN HAKLARI AKTİVİSTLERİNİN HEDEF ALINMASI

Bergusi, Ayşenur Ezgi Eygi gibi insan hakları aktivistlerinin İsrail askerleri tarafından kasten hedef alındığını belirtti. "İsrail, bu tür aktivistleri direnişleriyle tehdit olarak görüyor. Yine, birçok gazeteci ve sağlık çalışanı da benzer şekilde hayatını kaybetti,” diye hatırlattı.

ÇOCUKLAR VE ACI MASUMİYET

Bergusi, Filistinli çocukların güvenliğini sağlamak için çalıştıklarını bildirerek, "Her çocuk öldürüldüğünde yüreğim yanıyor. Bir çocuğun iki kolunu kaybettiğini gördüm, bu görülen acımasız bir gerçek,” dedi. Şu anda, Filistin’de savaş nedeniyle kayıplara uğramış 1300’den fazla çocuk ve 20,000'den fazla ebeveynsiz çocuk bulunuyor.

Filistinli yetkili, "Biz, gelecekte tüm Filistinli çocukların güven içinde yaşayacağı bir ortam yaratma çabası içindeyiz," diyerek sözlerini tamamladı.

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi, AA muhabirine yaptığı açıklamada bölgede artan gerilimin tehlikeli bir hal aldığını ifade ederek İsrail'in bir sene geçmesine rağmen saldırılarını devam ettirdiğine dikkati çekti.

2024 İpek Yolu Rallisi Brüksel'de Tanıtıldı Gündem Kadim Çerkes sergisi İstanbul'da başladı Gündem "Hitler nasıl durdurulduysa Netanyahu da durdurulacak" Gündem İstanbul'da Fırın Denetimleri Gündem