İsrail'in Gazze'nin Kuzeyi İçin Boşaltma Talebi

İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki bölgede yaşayan Filistinlilere tahliye çağrısı yaptı. Bölgede sivil hayat tehlike altında.

Abone ol

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki bir bölgedeki Filistinlilerin, yaşadıkları yerleri boşaltmalarını istedi. Bu talep, Filistinlilerin yaşam alanlarını tehdit eden sürekli askeri operasyonların bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Ordu Sözcüsünden Açıklama

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı bir haritayla D5 adı verilen bölgeyi işaretleyerek, bu bölgenin "tehlikeli savaş bölgesi" olduğunu belirtti.

Adraee, bölgedeki halkın derhal tahliye edilmesi yönünde önemli bir mesaj iletti ve bu nedenle insanların güvenli olarak tanımladığı başka bir bölgeye doğru yönelmelerinin gerektiğini vurguladı. Özellikle, daha önce suikast ve hava saldırılarına maruz kalmış olan Salahaddin Caddesi üzerinde ilerlemeleri gerektiği açıklandı.

Güvenli Alan Arayışı

İsrail, Gazze Şeridi'nde devam eden askeri operasyonlar çerçevesinde 2.3 milyon Filistinliye zorunlu göç ettirerek, insani kriz yaratmaya devam ediyor. Filistinliler, bombardımanlardan kaçarken, doğru bir güvenli bölge bulma konusunda büyük zorluklar yaşıyorlar. Çünkü, İsrail ordusu, 'güvenli' olarak tanımlanan alanlara yapılan tahliyelerin ardından bile sivil hedeflere saldırı gerçekleştirmeye devam ediyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde D5 adı verilen bölgede yaşayan Filistinlilerin bulundukları yerleri boşaltmalarını istedi. İsrail ordusunun açıklamasının ardından Filistinliler, yanlarına alabildikleri eşyalar ile birlikte güvenli olduğunu düşündükleri bölgelere göç etmeye başladı.

Kadın Zabıta Ekipleri Görevde Gündem Bitlis'te üzücü boğulma olayı Gündem Uluslararası Özgür Filistin Kongresi Başladı Gündem İzmirli Örümcek Adam, Türkiye'yi Geziyor Gündem