Mescid-i Aksa'da Kur'an okuduğu için gözaltına alınan Özgecan Mutlu serbest kaldı

İsrail polisi, fanatik Yahudi yerleşimcilerin düzenlediği baskın esnasında Mescid-i Aksa'da Kur'an-ı Kerim okuyan Türk vatandaşı Özgecan Mutlu hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Yaşanan gelişme Türk kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanırken diplomatik kaynaklardan gelen son bilgilere göre Mutlu, bir hafta Aksa'ya giriş yasağı getirilerek serbest bırakıldı. Dışişleri Bakanlığı ve Kudüs Başkonsolosluğu'nun konuyu yakından takip ettiği bildirildi.

Abone ol

Fanatik Yahudi yerleşimciler sabah saatlerinde işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya İsrail polisi koruması altında baskın düzenledi. İsrail polisi, fanatik Yahudileri gruplar halinde Aksa'ya aldı.

Edinilen bilgiye göre Özgecan Mutlu, fanatik Yahudi yerleşimcilerin baskın yaptığı sırada Aksa içindeki Rahmet Mescidi yakınlarında Kur'an-ı Kerim okuyordu. İsrail polisi, Mutlu'yu oradan uzaklaştırmak için Türk kadının çantasını aldı.

GÖZALTINA ALINDI
Polis elinde çantayla, Aksa'nın Esbat Kapısı'na doğru ilerleyerek Mutlu'yu dışarı çıkarmaya çalıştı. Bir süre çantasının peşinden giden Mutlu, daha sonra Aksa'nın içine geri gelmeye çalıştığı sırada birkaç polis memuru tarafından gözaltına alınarak Aksa dışına çıkarıldı.

BİR HAFTA GİRİŞ YASAĞI İLE SERBEST BIRAKILDI
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Mescid'i Aksa'da gözaltına alınan Mutlu bir süre sonra serbest bırakıldı. İsrail polisinin, Mutlu hakkında bir hafta Mescid-i Aksa'ya giriş yasağı getirdiği aktarıldı.

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ: ÜLKEMİZDEKİ TATİLİNE DEVAM ETMEKTEDİR
İsrail Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün, 25 Nisan tarihinde, Kudüs'te bir polis memurunu görevi sırasında rahatsız ederek, görevini yapmasını engellemesi nedeniyle bir Türk vatandaşı kısa süreliğine gözaltına alınmıştır. Söz konusu turist serbest bırakılmıştır ve İsrail'deki tatiline devam etmektedir" denildi.

TÜRKİYE'NİN BAŞKONSOLOSLUĞUNDA MİSAFİR EDİLDİ
Mescid-i Aksa’da tutuklandıktan sonra Dışişleri Bakanlığı’nın girişimleriyle serbest bırakılan Özgecan Mutlu, Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosluğunda misafir edildi.

Bahçeli'den Meral Akşener'e tepki: Ülkücü bırakmadın SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüz Yılı'nın sahipleri gençler SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çanakkale Kara Savaşları'nın 108'inci yılı mesajı Gündem AK Parti binasına saldırıya ilişkin İstanbul Valiliği'nden açıklama Gündem