Gazze'deki Okul Saldırısında 6 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Gazze'deki Kefr Kasım Okulu'na düzenlediği saldırıda 6 Filistinli yaşamını yitirdi.

Abone ol

Gazze kentinin batısındaki Şatı Mülteci Kampı'nda, İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen bir hava saldırısında, 6 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırı, bölgedeki Kefr Kasım Okulu'na yöneltildi.

Saldırının Detayları

Hastane kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İsrail savaş uçakları okula yönelik bombardıman gerçekleştirdi. Bu okul, daha önce İsrail saldırılarından kaçan insanlara barınak olmuştu.

Gazze'deki Durum

7 Ekim 2023 tarihinde başlayan çatışmaların ardından, Filistin'in sağlık bakanlığı verilerine göre, 41 bin 391 Filistinli hayatını kaybetti; bunların 16 bin 795’i çocuk ve 11 bin 378’i kadın. Ayrıca, Gazze’ye yönelik saldırılarda 95 bin 760 kişi yaralandı.

İsrail'in Saldırıları ve Mağdurlar

Son günlerdeki hava saldırıları, sivil altyapıya ciddi şekilde zarar veriyor. Enkaz altında henüz binlerce ölü olduğu bildiriliyor. İsrail ordusu, savaşın ilk günlerinden itibaren 713 askerinin ve 4 bin 448 askerinin yaralandığını açıkladı.

İnsani Ara ve Esir Takası

Gazze'deki çatışmalara 24 Kasım 2023'te verilen 4 günlük insani ara, daha sonra 3 gün daha uzatıldı. Bu süreçte, 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Ancak, İsrail yönetimi binlerce Filistinliyi hapsetmeye devam ediyor.

Batı Şeria'daki Gelişmeler

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de benzer saldırılar devam ediyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana, 716 Filistinli İsrail askerleri ve yerleşimcileri tarafından hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun, Gazze kentinin batısındaki Şatı Mülteci Kampı'nda bir okula düzenlediği saldırıda 6 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırıda okulda hasar oluştu.

Polatlar'ın yeni dövmesi gündem oldu Gündem Kırklareli Şenliklerinde Yöresel Lezzetler Tanıtıldı Gündem İnsansız Deniz Aracı Yarışması TEKNOFEST'te Finalde Gündem Pençe-Kilit bölgesinde bir asker şehit oldu Gündem