İsrail- Lübnan gerilimi: Hayfa'da saldırılar ve acil durum ilanı

İsrail'in Hayfa kentine yönelik roket saldırıları sonrası güvenlik alarmı verildi, bölgedeki çatışmalar tırmandı.

Abone ol

İsrail ordusu, gece saatlerinden itibaren ülke topraklarına yönelik 150 roket, seyir füzesi ve insansız hava aracı (İHA) saldırısı gerçekleştiğini açıkladı. Kayıtlara göre, bu saldırıların büyük bölümünün Lübnan'daki Hizbullah tarafından yapıldığı bildirildi.

BÖLGEDEKİ GELİŞMELER

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentine yönelik düzenlediği saldırılarda "Fadi-1" ve "Fadi-2" füzelerini kullandığını açıkladı. Maariv gazetesine göre, Kiryat Bialik'e düşen bir roket nedeniyle yerleşim yerinde 12 evde hasar görüldü.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Yaralılar, Hayfa'daki Rambam Hastanesi'ne sevk edilirken, saldırıların yol açtığı paniğin neden olduğu psikolojik destek başvurularının sayısında %225'lik bir artış kaydedildi. Ayrıca, Aşağı Celile bölgesinde trafik kazası nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise ağır yaralandı.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

İsrail iç cephe komutanlığı, Hayfa ve kuzey bölgelerinde güvenlik uyarılarını artırarak eğitime ara verilmesini ve kalabalık yerlerde sığınak bulunmuyorsa toplanmanın yasaklandığını duyurdu. Tüm plajlar da kapatıldı.

DÜNYA ÇAPINDA ELEŞTİRİLER

Uluslararası toplum, İsrail'in artan saldırılarının bölgesel bir savaşa yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Lübnan Hizbullahı ise, çatışmaların sadece İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurması halinde sona ereceğini belirtiyor.

Gerilimin tırmanması, her iki taraf arasında meydana gelen karşılıklı saldırılara ve sivil halk üzerindeki etkilerine dair endişeleri artırıyor.

Lübnan Hizbullahı'nın İsrail'in kuzeyindeki bölgelere roket saldırıları sonrası Hayfa kentindeki Rambam Hastanesi yer altı otoparklarına kurulu alanda çalışmalarına devam ediyor.

Mersin'de yıldırım düşmesi sonucu camide yangın çıktı Gündem Kırklareli'nde Uyuşturucu Operasyonu Düzenlendi Gündem Bolu'da Yaşanan İlginç Olay Gündem 2024 Yılında MEB'den 30 Bin Temizlik Personeli Alımı Yaşam