Ticaret Bakanı Bolat'tan Isparta'da Esnafa 75 Milyon Lira Müjdesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Isparta'da esnafa 75 milyon liralık finansman paketi müjdesini verdi. Isparta'nın ekonomik gelişimine vurgu yaptı.

Abone ol

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Isparta'da yaptığı konuşmada önemli müjdeler açıkladı. Bolat, "Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği (TESKOMB) aracılığıyla esnaf kredilerimizde finansman maliyetini yüzde elli sübvanse ederek, ek olarak 75 milyon liralık bir finansman paketi sunuyoruz." dedi.

Isparta'daki Ekonomik Başarı

Bakan Bolat, Isparta'da gerçekleştirilen ekonomik ilerlemelere dikkat çekerek, "Kiraz, lavanta, gül ve meyve üretiminde büyük artış yaşanıyor. Dördüncü organize sanayi bölgesi kurulmasıyla birlikte Isparta'nın ekonomik durumu daha da güçlenecek," ifadelerini kullandı.

Yeni Gümrük Müdürlüğü ve Kontroller

Bakan, Isparta'da yeni açılan Ürün Güvenliği Denetimleri Isparta Servisi'nin önemli olduğunu vurguladı: "İthalat denetimlerinde burası sorumlu olacak. Böylece yerli üretim güvenliği artacak ve ihracat kalitesi yükselecek."

İş İmkanları ve İhracat Verileri

Isparta'nın ihracatının geçen yıl 610 milyon dolara, bu yıl ise 425 milyon dolara ulaştığını belirten Bolat, "Hindistan pazarı kısmen açıldı. İhracat kotalarını kaldırarak iç piyasada arz sıkıntısı yaşanmasının önüne geçtik," dedi.

Bütçe ve Deprem Hasarı

Bakan Bolat, 2023 bütçesinin 4.5 trilyon lira olduğunu, depremin hasarının ise 2 trilyon lira olarak hesaplandığını belirtti. "Yıl sonuna kadar 200 bin konutu hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz," dedi.

Bolat, Isparta'daki programının ardından şehit aileleri, Gülbirlik ve Isparta Belediyesini ziyaret ederek kentten ayrıldı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Toplantısı'na katılarak, konuşma yaptı.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu'ndan Eygi Soruşturmasına Müdahillik Talebi Gündem Osmaniye'de otomobil kazası Gündem Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Kayseri'de konuştu Siyaset Yalçın'dan Türkiye Yüzyılı vurgusu Gündem