İsmail Saymaz Hizbullah tarafından katledilen Konca Kuriş'in ağabeyiyle konuştu! PKK tarafından şehit edilen bir askerin annesiyle konuşmaması tepki çekti

Gazeteci İsmail Saymaz, Halktv.com.tr'deki köşesinde Hizbullah tarafından öldürülen İslamcı feminist Konca Kuriş'in ağabeyi Mehmet Genç ile konuştu. Saymaz, söz konusu haberi üzerinden HÜDA-PAR'ın Cumhur İttifakı'nda yer almasını eleştirdi. Ancak akıllara gelen soru ise şu: İsmail Saymaz, PKK tarafından şehit edilen bir askerin annesiyle röportaj yaptı mı yapmayı düşünür mü?

Abone ol

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde kelimenin tam manasıyla ikiye bölünmüş durumda. Bir tarafta HÜDA-PAR'ın desteklediği Cumhur İttifakı diğer tarafta HDP'nin desteklediği Millet İttifakı. 

Taraflardan birbirlerine karşılıklı suçlamalar hız kesmeden devam ediyor. Tartışmalara son konu olacak olay ise İsmail Saymaz'ın röportajı. 

CHP'YE YAKIN SAYMAZ, KONCA KURİŞ'İN AĞABEYİYLE KONUŞTU
CHP'ye dolayısıyla Millet İttifakı'na yakın gazetecilerden olan İsmail Saymaz, Hizbullah'ın katlettiği Konca Kuriş'in ağabeyiyle konuştu.

Saymaz, haberi Twitter'dan paylaşırken şu ifadeleri kullandı: 

"HÜDA-PAR'IN KATLİAM ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU BİLİYORUZ"
"Hizbullah tarafından öldürülen İslamcı feminist Konca Kuriş’in ağabeyi Mehmet Genç’le konuştum. Genç, Hüda Par’ın Cumhur İttifakı’na alınmasına dair şöyle diyor 'Hüda Par’ın katliam örgütü olduğunu biliyoruz. Bunlarla ittifakı kanımız donarak izliyoruz.'

"AKLIMIZLA KİMSE ALAY ETMESİN"
Konca Kuriş’in ağabeyi Mehmet Genç, Hüda Par’ın Hizbullah ile bir ilgisi olmadığı iddiasına şu yanıtı veriyor: “Çocuklar bile inanmaz. Buna kargalar güler. Aklımızla kimse alay etmesin. Toplumun bir vicdanı vardır. Bu vicdanda bu kişiler nasıl görülüyor, ona bakmak lazım."

İSMAİL SAYMAZ'A TEPKİ: NEDEN PKK'NIN ŞEHİT ETTİĞİ ASKER ANNESİ YOK?
Bu röportaj sonrası İsmail Saymaz'a tepki de gecikmedi. Özellikle sosyal medyada kullanıcılar şu soruyu yöneltti: Neden PKK'nın şehit ettiği bir askerin, öğretmenin annesiyle röportaj yapmıyorsun?

4 terörist etkisiz hale getirildi! Gündem Rüzgarda sallanan minera vatandaşı endişelendirdi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Erbakan ile görüştü Gündem Şentop'tan 3. kez adaylık açıklaması SEÇİM 2023