Irak'ın kuzeyine bir hava harekatı daha: 34 terör hedefi imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar bölgelerine düzenlenen hava harekatında 34 terör hedefinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Operasyonda sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu birçok mağara, sığınak ve tesis imha edildi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bulunan Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar bölgelerine 24 Ekim saat 23.30'da düzenlenen hava harekatında 34 terör hedefinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

SORUMLU DÜZEYDE TERÖRİSTLER DE BULUNUYORDU

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, harekatın temel amacının PKK/KCK ve diğer terör unsurlarını etkisiz hale getirerek Türkiye sınırlarının güvenliğini sağlamak ve terör saldırılarını bertaraf etmek olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü tarafından kullanılan mağara, sığınak, barınak ve tesislerden oluşan 34 hedefin imha edildiği belirtildi. Sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen hedeflere yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldığına dikkat çekildi.

"TEK BİR TERÖRİST KALMAYINCAYA KADAR DEVAM EDİLECEKTİR"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeledeki kararlılığına vurgu yapan Bakanlık, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye, tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı. Operasyon sırasında masum sivillerin, tarihi ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü önlemin alındığı belirtildi.

3 TERÖRİST TESLİM OLDU

Ayrıca bir açıklama daha yapan Milli Savunma Bakanlığı, "Mehmetçiğin kararlı operasyonları neticesinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist, Habur’daki Hudut Karakolumuza teslim oldu." ifadeleriyle 3 teröristin teslim olduğunu belirtti.

Bahçeli'nin açıklamalarına Kandil'den cevap Gündem Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de! Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM mesajı Gündem MSB'den etkinlik kararı Gündem