İpek Yolu Rallisi'nin tanıtımı Brüksel'de yapıldı

İpek Yolu Rallisi, Büyükelçi Kaymakcı'nın ev sahipliğinde Brüksel'de tanıtıldı. Ralli, birçok ülkeyi kapsayan eşsiz bir yolculuk sunuyor.

Abone ol

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, 2024 İpek Yolu Rallisi'nin yolculuğunu paylaştığı özel bir davet düzenledi. Bu etkinlik, Brüksel'deki Daimi Temsilcilik binasında gerçekleştirildi.

ETKİNLİKTE ÖNEMLİ İSİMLER BİR ARAYA GELDİ

Etkinliğe Brüksel Başkonsolosu Onur Sevim, ralli rotasındaki ülkelerin temsilcileri ve çok sayıda Türk ve yabancı konuk katıldı. Kaymakcı, Almanya'dan başlayarak Avusturya, Macaristan, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye, İran, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve Rusya üzerinden Moğolistan'a ulaşan rallinin bir kısmına katılarak, kendi deneyimlerini aktardı.

KARŞILAŞILAN MİSAFİRPERVERLİK VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLER

Büyükelçi Kaymakcı, yolculuk sırasında karşılaştıkları misafirperverlik ve kültürel zenginliklerin etkileyici olduğunu vurgulayarak, bu tür etkinliklerin dostluğu pekiştirmeye ve gümrüklerin işleyişini deneyimlemeye fırsat sunduğunu belirtti.

BAĞLANTILILIĞI GELİŞTİRMEK İÇİN ÇABA

Kaymakcı, "Brüksel'de Batı-Doğu arasında bağlantılılığı geliştirmek için çalışmalıyız." şeklinde konuştu.

RALLİ DERNEĞİ BAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI

Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, 18 yıldır düzenlenen rallinin bu yıl ilk kez Moğolistan'a ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca, 2025 rallisinin 11 Mayıs'ta Brüksel'den yola çıkmasının hedeflendiğini açıkladı.

İPEK YOLU RALLİSİ HAKKINDA GENEL BİLGİ

Dünyanın en uzun rallisi olarak bilinen İpek Yolu (Silk Road) Rallisi, doğası gereği hıza değil, ödevlere dayalı bir yapı taşımaktadır.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı (fotoğrafta), kendisinin de bir bölümüne dahil olduğu 2024 İpek Yolu Rallisi'nin yolculuğunun paylaşıldığı davet verdi. Kaymakcı'nın ev sahipliğinde Brüksel'deki Daimi Temsilcilik binasında düzenlenen etkinliğe, ralli rotasındaki ülkelerin temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Türk ve yabancı konuk katıldı. Kaymakcı, programda konuşma yaptı.

Kadim Çerkes sergisi İstanbul'da başladı Gündem "Hitler nasıl durdurulduysa Netanyahu da durdurulacak" Gündem İstanbul'da Fırın Denetimleri Gündem İsrail'in Saldırıları Irak'ta Endişe Yaratıyor Gündem