Instagram ne zaman açılacak, bugün açılacak mı? Bakan, Instagram erişim engeli ne zaman kalkacak açıkladı?

Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 2 Ağustos Cuma günü erişim engeli getirilmişti. Katalog suçlar nedeniyle kapatılan Instagram yetkilileri ile bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instagram ne zaman açılacak açıkladı. Peki, Instagram erişim engeli ne zaman kalkacak, bugün açılır mı?

Abone ol

Sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engeli devam ediyor. 2 Ağustos Cuma günü alınan karar ile kapatılan Instagram, katalog suçlar nedeniyle erişim engeli getirildiği açıklanmıştı. Dün akşam Bakan Uraloğlu ve Meta yetkilileri bir araya geldi. Ve toplantı sonrasında Bakan Instagram ne zaman açılacak açıklama yaptı. 

INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bürokratlarıyla, Instagram yetkilileri arasında kritik toplantı bugün gerçekleştirdi.

Saat 13.00’te başlayan toplantı 19.00'da sona erdi. 

Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası sosyal medya platformu Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeye ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle bugün yapılan görüşmeye ilişkin, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz." dedi.

INSTAGRAM'A SUNULAN ÜÇ MADDE

Instagram yetkililerinin önüne Türkiye’nin üç maddelik şartı konuldu:

* Tüketici haklarına dikkat edin. (Instagram, kullanıcılarının paylaşımları kişisel ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmeli.)

* Katalog suçlarda içerikleri hızlıca kaldırın.

* Terör örgütü PKK kırmızı çizgimizdir. (Bu konuda da içerik kaldırmada sorunlar yaşanıyor. Daha hızlı hareket edilmeli.)

Yavaş'tan Cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık Gündem Gümüşhane'de korkutan deprem! Gündem Savcı ile restoran çalışanları arasında gerginlik Gündem Dışişleri'nden Bangladeş'te yaşananlar için açıklama Gündem