İMEİ kayıt ücreti ne kadar oldu, ne zamandan itibaren geçerli? Yurtdışı telefon İMEİ kaydı nasıl, nereden yapılır?

İMEİ kayıt ücretine zam geldi. Resmi Gazete'de kararın yayımlanmasından önce yurtdışında getirilen cep telefonu kayıt ücreti 6 bin 91 lira idi. Peki, İMEİ kayıt ücreti ne kadar oldu, ne zamandan itibaren geçerli olacak? İMEİ kaydı nasıl, nereden yapılır?

Abone ol

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre İMEİ kayıt ücreti üç katından fazla bir tutara erişti. Yurtdışından getirilen cihazlarda hat başına 4 ay kullanma süresi vardı. Bugün yapılan zam sonrasında İMEİ kayıt ücreti ne kadar oldu, ne zaman itibaren geçerli olacak, kayıt nasıl, nereden yapılır araştırılıyor.

İMEİ KAYIT ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Ocak ayında gelen zam sonrasında İMEİ kayıt ücreti 6 bin 91 lira idi. Fakat bugün gelen zam sonrasında yurtdışından getirilen cep telefonunun kayıt ücreti 20 bin lira oldu.

Yurtdışında getirilen cep telefonları İMEİ kayıt ücretine zam geldi.

YENİ İMEİ KAYIT ÜCRETİ NE ZAMAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yeni İMEİ kayıt ücreti 8 Temmuz itibariyle geçerli olacak.

Zamlı İMEİ kayıt ücreti yarından (8 Temmuz 2023) itibaren geçerli olacak

YURTDIŞI TELEFON KAYDI NASIL YAPILIR?

Yurtdışından getirilen cihazın kaydı e-devlet üzerinden yapılıyor. Fakat ilk olarak cep telefon kayıt hakkınız var mı onu sorgulamanız gerekiyor.

E-devlete giriş yaptıktan sonra İMEİ kayıt hakkı sorgulama yapınız. Eğer kayıt hakkınız var ise yine e-devlet üzerindeki BTK sayfasında olan İMEİ kaydet kısmından cep telefonu kaydınızı yapabilirsiniz.

Eski ücret olan 6 bin 91 lira için bugün son gün. Ücreti ödemeniz için sayfadaki yönergeleri izlemeniz yeterli.

İMEİ kayıt işleminizi yaptıktan sonra e-devlet üzerinden kayıtlı telefonları kontrol edebilirsiniz.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Hollanda ile kritik temas Gündem 15 Temmuz'da ücretsiz sefer yapacak hatlar belli oldu Gündem Kendi evini yapacaklara 800 bin TL'ye kadar kredi, dönüştüreceklere 500 bin TL hibe Gündem Seyahatsever projesinin tarihi belli oldu Gündem