İmamoğlu'nun ilk rakibi belli oldu! Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu CHP'den İBB aday adaylığı başvurusu yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile aralarında sert rüzgarlar esen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. Kerimoğlu başvurusunu CHP İstanbul İl Başkanlığı'na yaptı.

Abone ol
  • 31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken adaylık yarışı hız kazandı.
  • Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İBB Başkanlığı aday adaylığı için CHP İstanbul İl Başkanlığı'na başvuru dosyasını verdi.

"KILIÇDAROĞLU'NA İHANET ETTİ"

  • CHP'de 29 Mayıs sabahı 'değişim' diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, 22 Temmuz tarihinde CHP Belediye Başkanları toplantısında karşı karşıya gelmişti.
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu
  • Kerimoğlu, toplantıda İmamoğlu'nu hedef alarak o zamanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ihanet edildiğini belirtmişti.
  • İmamoğlu'nun, gerçekleştirdiği zoom toplantılarını gündemine alan Kerimoğlu, "Sizi koltuğa genel başkanımız oturttu. Siz seçimi tek başınıza kazanmadınız. Zoom toplantısı yapmak ahlaksızlıktır. Seçim kampanyasında 'ben cumhurbaşkanı adayı değilim' demeyenler suçludur. Önseçim yapılmasını istiyorum. Eğer önseçim yapılırsa İBB Başkanlığına adayım." sözleriyle İmamoğlu'na yüklenmişti.
  • İmamoğlu ise toplantıda Kerimoğlu'na "Bakırköy'de sokakta gezemiyorsun gelmiş burada konuşuyorsun" şeklinde yanıt vermişti.
Bahçeli: CANİYAHU adalet ve insanlık namına yargılanmalıdır Gündem 7 gemici deniz, hava ve karadan aranıyor Gündem "İBB Başkanı bir elinde ayı bir elinde de güneşi..." Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Gündem