İmamoğlu'nun 'hodri meydan' sözlerine yanıt: Kimse yargıya parmak sallayamaz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hodri meydan' sözlerine yanıt veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek kimseye yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz ve yargıyı tehdit edemez." dedi.

Abone ol

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ahmak Davası" nedeniyle hakkında yerel mahkeme tarafından verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası ve 5 yıllık siyasi yasak kararının onanacağı iddialarına ilişkin "Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin, hodri meydan" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan İmamoğlu'nun açıklamalarına yanıt geldi.

Bakan Tunç, "Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek kimseye yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz ve yargıyı tehdit edemez" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamaları özetle şöyle:

"Bu ayın sonu gibi yargı reformu Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılacak. Yasama yaşa değişikliği değiştiren konularda hem avukatlarımız hem yargı mensuplarımızla birlikte üstün gayret gösteriyoruz.

'HODRİ MEYDAN' SÖZLERİNE SERT CEVAP

Görülmekte yönelik bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Hukuk sistemimiz açısından uygun değil. Yargı kararını beğenmezseniz bunun temyizi var. Kabadayı bir şekilde parmak sallayarak ifadeler kullanmak hiçbir makam sahibine yakışmaz. Yargı bağımsızdır.

Görülmekte yönelik bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Hukuk sistemimiz açısından uygun değil. Yargı kararını beğenmezseniz bunun temyizi var. Kabadayı bir şekilde parmak sallayarak ifadeler kullanmak hiçbir makam sahibine yakışmaz. Yargı bağımsızdır. Hiç kimse yargı mensuplarını korkutamaz. Yargı kararları elbette ki eleştirilebilir. Yargı kararları eleştirilemez değil. Dolayısıyla çıkıp TV programına çıkarak parmak sallayarak tehdit ederek yargı mensuplarını etkileyemezsiniz. Hiçbir parmak sallamadan etkilenmezler bunun da böyle bilinmesi lazım."

Erdoğan ve Sisi'den ortak açıklama Gündem Candan kardeşler hakim karşısında Gündem Ekipler Narin için yeniden aynı bölgede Gündem Yüksek servis fiyatlarına velilerden yeni çözüm Ekonomi