İlber Ortaylı'dan Celal Şengör ve Naci Görür'ü kıyaslayan gafı ile ilgili açıklama

İlber Ortaylı, Naci Görür'ü överek "Bu bizim Celal'den iyi, depremi bildi" demişti. İlber Ortaylı, Twitter hesabından bir açıklama yayımlayarak bu sözlerine açıklık getirdi.

Abone ol

İlber Ortaylı geçtiğimiz gün Celal Şengör ve Naci Görür'ü kıyaslayan bir gafa imza atmıştı. Ortaylı'dan açıklama geldi.

tv100'de Candaş Tolga Işık'ın programına katılan ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, program bitiminde Prof. Dr. Naci Görür'ü överek "Bu bizim Celal'den iyi, depremi bildi" demişti. Programın son anlarında söylenen o sözler sosyal medyanın diline düştü.

Daha sonra Naci Görür, Celal Şengör'ün örnek alınması gereken bir bilim insanı olduğunu ifade eden mütevazi bir açıklamada bulundu.

"CELAL ŞENGÖR ULUSAL KIYMET HAZİNEMİZİN EN ÖNEMLİ SİMALARINDAN BİRİDİR"
Son olarak Ortaylı, Twitter hesabından bir açıklama yayımlayarak olaya açıklık getirdi.

Ortaylı şu sözleri kullandı;

"Geçenlerde yaptığı TV programında sohbet yarıda kesildiği için benim Celal Hoca'yı ilmiyle değerlendirdiğim zannedilmiş. Sohbetin tamamı dinlense konunun son depremlere dair alanım dışından bir yorum olduğu rahatlıkla anlaşılacaktır. Celal Şengör'ün hem Türkiye'de hem de Dünya'da bulunduğu konum tartışılmazdır. Celal Şengör Türkiye'de varlığıyla övündüğüm ulusal kıymet hazinemizin en önemli simalarından biridir."

İzmir'de yeni fay hatları Gündem Deprem bölgesinde kaybolan çocuklar iddiası Gündem "Kayıp depremzedeleri Müge Anlı ve Esra Erol arasın" Yaşam Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli kararı kaldırıldı Gündem