İHH'den Suriye'deki Yetim Öğrencilere Eğitim Desteği

İHH, Suriye'deki 1674 yetim öğrenciye okul çantası ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Abone ol

İnsan Hakları ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Amasya İHH ve gönüllü bağışçıların katkılarıyla Suriye'deki 1674 yetim çocuğa okul çantası ve kırtasiye seti dağıttı.

Yardımlar Eğitim İçin

Suriye'de zor koşullar altında eğitim hayatına devam eden çocuklar, İHH'nin "Eğitime Destekleme Projesi" kapsamında destekleniyor. Dağıtılan materyaller, savaşın olumsuz etkilerine rağmen eğitimlerine devam eden yetimlerin motivasyonunu artırmayı amaçlıyor.

İHH'nın Çalışmaları

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, "Eğitilmiş bir nesil için mücadele ediyoruz" diyerek, destek verdikleri yetim öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılama çabası içinde olduklarını belirtti.

Yardımın İçeriği

Tosun, "Dağıtımda defter, kalem, silgi, cetvel ve boyama takımları gibi okula gerekli malzemeler bulunuyor. Bu yıl 1674 yetim öğrenciye ulaştık. Kırtasiye seti ve okul çantası dağıtımlarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek. Destek veren Amasya İHH ve bağışçılarımıza teşekkür ederiz," ifadelerini kullandı.

2011 yılında başlayan iç savaş sürecinden bu yana, İHH, Suriye'deki yetim çocukların eğitimlerine katkıda bulunmak adına çeşitli projeler gerçekleştirmektedir.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Amasya İHH ve bağışçılarının desteğiyle Suriye'de 1674 yetim çocuğa okul çantası ve kırtasiye seti dağıtıldı. Suriye'de zor yaşam koşullarına rağmen eğitim gören çocuklar, İHH'nin "Eğitimi Destekleme Çalışmaları" çerçevesinde destekleniyor.

Bolu'da Oto Sanayi Tutkusu Gündem Manisa FK'de Yeni Bir Başlangıç Spor Ayşe Begüm Onbaşı Manisa'ya Dönüyor Spor 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Tanıtımı Yapıldı Yaşam