Iğdır Valisi Ercan Turan Tekelti Dağı’na tırmandı

Iğdır Valisi Ercan Turan, Tekelti Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirdi, aziz şehitlerimize ithaf etti.

Abone ol

Iğdır Valisi Ercan Turan, Doğu Anadolu'nun en zorlu tırmanış rotalardan biri olan Tekelti Dağı'na zirve tırmanışı yaptı. Bu etkinlik, bölgenin tanıtımı ve doğa turizminin desteklenmesi amacıyla düzenlendi.

TIRMANIŞ ETKİNLİĞİ VE ZİRVEYE ULAŞMA

Vali Turan, öğle saatlerinde Akoluk Köyü'nde bir araya geldiği 60 kişilik grup ile yola çıkarak 2,520 rakımlı Tekelti Dağı’na tırmanışa geçti. Yaklaşık iki saat süren zorlu bir yolculuğun ardından grup, dağın zirvesine ulaşmayı başardı.

BAYRAK DEĞİŞİMİ VE ANLAMLI İFADE

Dağın zirvesine ulaştıklarında, rüzgar nedeniyle yıpranan eski Türk bayrağı yenisiyle değiştirildi ve gönder çekildi. Vali Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tırmanışı aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize ithaf ediyoruz. Tekelti Dağı’na ilk çıkan vali benim," dedi.

IĞDIR’IN GELİŞİMİ VE TEMENNİLERİ

Turan, zirveye ulaştıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, önümüzdeki tırmanışlarda yeni projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Iğdır'ın son yıllarda büyük gelişmelere sahne olduğunu vurgulayan Vali, tarımda bölgenin incisi olacağını ve Iğdır'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olduğunu hatırlattı. Ayrıca, Dilucu Sınır Kapısı ve Tuzluca'daki doğal güzelliklerle ilgili bilgiler vererek, doğa turizminin önemine dikkat çekti.

Vali Turan, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Kürt, Türk, Terekemesiyle tek yumruk olacağız. Hainlere ve terör örgütlerine fırsat vermeyeceğiz. Biz bu aziz toprakların kıymetini biliyoruz," şeklinde konuştu. Hedeflerinin Iğdır'ı daha ileriye taşımak olduğunu belirtti.

ETKİNLİK SONRASI TÖREN

Tırmanışın sonunda grup, zirvede büyük bir Türk bayrağı açarak etkinliği sonlandırdı.

Iğdır Valisi Ercan Turan, Doğu Anadolu’nun en zorlu tırmanış rotaları arasında yer alan Tekelti Dağı'na zirve tırmanışı yaptı.

Sinan Ateş davasında karar Gündem Türkiye'nin Yenilenebilir Enerji Potansiyeli Ekonomi Gece boksör gündüz muhtar Gündem Uçhisar Kalesi'nde 211 Bin Turist Gündem