İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İBB hakkında yürütülen terör soruşturmasıyla ilgili konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen terör soruşturmasıyla ilgili konuştu. Bakan Soylu açıklamasında "İmamoğlu saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda "CHP Genel Merkezi beni zaten sevmiyor, nolursunuz bana bu konuda yardımcısı olur musunuz?" diye bir ricası da olmuştur. Ama biz kanun ne gerekiyorsa onu yaptık." dedi. Soylu'nun sözlerinin ardından İmamoğlu'ndan yalanlama geldi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yürütülen terör soruşturmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde;

YÖNETİCİLERE 900 YILA YAKIN CEZALAR ÇIKTI
İllegal olan yapıları meşru alanlara taşımasıdır. Dağdaki terörle mücadele ne kadar zorsa bu ondan daha zordur. Çünkü dağdaki terörist kendisini terörist olarak tanımlıyor. Ama içeriye sızmış teröristin vereceği zararı tespit edebilmek kolay değildir. Devlet bunun için karar ve önlemler alır. Terörün meşru alana sızmasını önleyici tedbirler alındı. Buradan yöneticilere 900 yıla yakın cezalar çıktı.

İçişleri Bakanı Soylu, saldırı hazırlığındaki terör örgütü PKK üyesi 5 kişinin mühimmat ve patlayıcılarla birlikte Van'da yakalandığını açıkladı. Soylu, teröristlerin talimatı İran'dan aldıklarını söyledi.

BAKANLIĞIMIZDAN 50 BİNİ AŞKIN KİŞİ ÇIKARILDI
Doğu ve Güneydoğu'da PKK/KCK ile irtibatlı oldukları belediyeler, personeller, soruşturma neticesinde görevden alındılar. İrtibatlı ve iltisaklı olan yaklaşık 165 bin kişi kamudan çıkarıldı. Ve yine bizim Bakanlığımızdan 50 bini aşkın kişi çıkarıldı. Yani devlet PKK, KCK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C ile mücadele ediyor. Hepsiyle mücadele ediyor.

Bu devleti tüm terör örgütlerinden temizlemek ve sızmayı önlemek için ortaya koyduğumuz cansiper bir sonucudur. Zorlu bir sürecin sonucunda Allah'a şükürler olsun kamuyu çok büyük bir şekilde terör örgütlerinden arındırdık. Bu yüzde yüz müdür? Elbette biliyorsunuz ki kriptosu var.

Devlet dediğiniz bir çadır yönetimi değildir. Kimse kusura bakmasın. Kuralları, ilkeleri, anayasası var.

İMAMOĞLU BENİ ARADI
Eğer FETÖ ile iltisaklı belediyelerde gereğini yerine getirmemiş olsaydık bugün neler olurdu? Anayasa yetkisini kullandığımız için eleştirildik.

Bundan belli bir süre önce İmamoğlu saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda "CHP Genel Merkezi beni zaten sevmiyor, nolursunuz bana bu konuda yardımcısı olur musunuz?" diye bir ricası da olmuştur. Ama biz kanun ne gerekiyorsa onu yaptık. Bir taraftan işine geldiği zaman alttan almasını bileceksin. Bir taraftan hakaret edeceksin. Bu ikiyüzlülüktür. Bunu tarihin akışına bırakıyorum.

AKRABALARINI, KARDEŞİNİ, AĞABEYİ GİBİ YAKINLARINI BELEDİYELERE ALIYOR
İstihbarat elimizde olduğu için soruşturma izni verdik ve başladı. Sözde değer aileleri aldılar. Biz şehit ailelerini alıyoruz ya. Terör örgütü PKK'da elinde bulundurduğu belediyeler vasıtasıyla, dağda etkisiz hale getirilenlerin akrabalarını, kardeşini, ağabeyi gibi yakınlarını belediyelere alıyor. Biz bunları biliriz. Bunları, HDP'yi ve PKK'yı iyi takip ettiğimiz için, kayyum belediyelerinde operasyon yaptığımız için biliriz.

Biz bu soruşturmayı sadece İBB'ye yapmıyoruz. Kanuna rağmen suçu olmasına rağmen işe alınanlar oldu mu? Oldu. Soruşturmayı 8 kişilik heyetle yaptık. Ve heyet içerisinde, Ticaret Bakanlığı ve MASAK'tan da elemanlar vardı. Herkesin kendine ait bir sorumluluğu vardır. Başmüfettişlerden en kıdemlisi olan koordinasyonu yapar. Birisi çıktı yerine başka biri geldi... Bu da yalan. 8 kişi devam etti.

TERÖR İLTİSAKLI 505 KİŞİYİ İMAMOĞLU İŞE ALMIŞTIR
505 kişi terörle iltisaklı olduğu için kamuda çalışamaz. Yüzünüzün karalığını silemezsiniz. Bu 505 kişi İmamoğlu döneminde alınmış bunların bizatihi işe girmesinde engel durum söz konusudur. Ve kendi suçunu örtbas etmek için masum insanları kalkan yapmak ayıptır. Terör iltisaklı 505 kişiyi İmamoğlu işe almıştır.

Bu 505 kişinin şirketteki dosyalarını kimden almış olabiliriz? İBB'den... 500 kişinin terörle itisakına bakıldı ve dosyaları sizden istendi. BEn bunları bşilmiyorum, haberim yok demek yalanın kuyruklusudur.

Bir yalan daha var. 'Benim bunlarla ilgili ne sorumluluğum olabilir?' diyorsunuz. 2-3 kişiyi işten atan irade kimin iradesidir? İBB'nin... Peki bu iradeyi neden terörle iltisakı olanlar için kullanmadın.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN JET HIZIYLA YALANLAMA
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Süleyman Soylu'nun telefonla beni aradı sözlerine ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı.

İmamoğlu iddialara ilişkin "Bakan Soylu “Saygılarımla” diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir YALAN! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. HODRİ MEYDAN" dedi.

İMAMOĞLU O SÖZLER İLE YARGIYI TEHDİT ETTİ
Yine değerlendirme komisyonunun kurulması, müfettiş incelemesine başladıktan sonradır. Bunu da kendisi sabah söyledi. Şunu söylemem lazım; bütün bunları ortaya koyduktan sonra bu yalanlarını sabahtan itibaren söylediklerini ortaya koyduktan sonra, İmamoğlu ne yapmak istedi? İmamoğlu alenen yargıyı tehdit etti. Yargıyı tehdidi şudur; 'Eğer bu terör soruşturmasını açarsanız gök kubbeyi başınıza yıkarım'

Ama daha sonra ben bunu yargıya değil Süleyman Soylu'ya söyledim diyebilir. Nasıl olsa bir mendil var, mendille suratını silebiliyor. Terörle mücadelemiz hoşuna gitmiyor. Bizim ortaya koyduğumuz mücadele hoşuna gitmiyor. Ama bütün bunlarla ilgili bizi cumhurbaşkanımıza, partimize şikayet ediyor. Üzerine vazife olmayan ne varsa yapıyor, bir tek işini yapmıyor. Bana 'Güvenlik sorunu' diyor. Evet ben bir güvenlik sorunuyum, ama PKK için...

Gerek Mersin, gerek Adana Seyhan, gerek İzmir... İzmir'de yakalanan terör örgütü üyesi içeride... Kimler bunlar?

İBB şirketlerinde işe alınanlar; Şafak Duran... Bu kişi hakkında ne yapmamız lazım? Benden önce kimin ne yapması lazım? Ne olduğu belli. 2016 yılında PKK/KCK terör örgütüne katılım yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlamlı hediye: Kilosu 388 bin dolar, her şeyiyle yerli ve milli Gündem Davada gerekçeli karar açıklandı Gündem Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne zaman yapılacak? Gündem Bor satışlarımız servet kazandırdı Gündem