İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında açıklamalarda bulundu: HÜDA PAR'ın terörle iltisakı yoktur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında cumhurbaşkanlığı seçimleri ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 28 Mayıs günü gerçekleştirilecek olan seçimlere günler kala hala daha çok tartışılan HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılması konusuna açıklık getiren Bakan Soylu, "HÜDA PAR'ın terörle iltisakı yoktur. PKK meşruiyetini Millet İttifakı'na dayatmak için sözü toparladılar da toparladılar" dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

14 Mayıs seçimleri öncesinde HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılması muhalif isimler tarafından çokça tartışılmıştı. HÜDA PAR'ın PKK bağlantılı HDP ile benzetilmesi sosyal medyada da sıkça kullanılan ibareler arasında yer alıyordu.

ÜMİT ÖZDAĞ SERT ELEŞTİRMİŞTİ
Kemal Kılıçdaroğlu'na ikinci turda desteğini açıklayan Ümit Özdağ da HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılmasını sert şekilde eleştirmiş, "AK Parti'nin Hizbullah destekçisi HÜDA PAR ile TBMM'ye girmesi, TBMM’ye girecekmiş; FETÖ ile işbirliği kadar vahim bir durumla karşı karşıyayız" ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN SOYLU AÇIKLIK GETİRDİ
Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, 28 Mayıs günü gerçekleştirilecek olan ikinci tur seçimlerine sayılı günler kala Cumhur İttifakı'nın HÜDA PAR ile birlikte olmasına ilişkin çıkan bu tartışmalara açıklık getirdi.

HÜDA PAR meselesinin sadece oyla değerlendirilmesini doğru bulmadığını söyleyen Bakan Soylu, HDP'nin terör örgütü PKK ile işbirliğine vurgu yaparak CHP'nin ve HDP'nin HÜDA PAR'a daha önceden teklif götürmesini hatırlattı.

"HÜDA PAR'IN HERHANGİ BİR TERÖR İLTİKASI YOK"
HÜDA PAR'ın antı Amerikancı olduğunu söyleyen Bakan Soylu, HÜDA PAR'ın herhangi bir terör örgütü ile iltisakı olmadığını ifade etti. Bakan Soylu, ifadelerine "PKK meşruiyetini Millet İttifakı'na dayatmak için sözü toparladılar da toparladılar. Bunu göreceksiniz Tayyip Erdoğan'ın attığı HÜDA PAR adımı Türkiye'nin 20-30 yıl içerisinde Doğu ve Güneydoğu'da muhafazakar politika açısından yalnız kalan, kendi kodlarına dönmeye çalışan AK Parti ve Tayyip Erdoğan bu dönemin en büyük akıllarından bir tanesi olduğu." şeklinde devam ederken bu stratejinin 'çok güçlü bir sosyolojik adım' olduğunu ve büyük bir devlet aklına dayandığını söyledi.

Kılıçdaroğlu’na Yüksel Taşkın'ın vekilliği soruldu Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT'de propaganda konuşmasını yaptı SEÇİM 2023 Yurt dışında kullanılan güncel oy sayısı açıklandı SEÇİM 2023 Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Gündem