İçişleri Bakanı Soylu, Şalpazarı Federasyonu Hemşehri Buluşması'nda konuştu: 40 yıldır ilk kez teröristin olmadığı bir bayram geçirdik

Üsküdar'da Şalpazarı Federasyonu Hemşehri Buluşması'na katılan İçişleri Bakanı, AK Parti İstanbul milletvekili adayı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmasında "Şu anda bir şey söyleyeceğim, Türkiye'de bu ilk kez duyulmuş olacak. Hakkari'de Allah'a çok şükür olsun, 40 yıldır ilk kez teröristin olmadığı bir bayram geçirdik" dedi. Karadeniz'deki doğalgazın karaya taşınması ve verilen müjdeler hakkında konuşan Soylu, "Ben o Kılıçdaroğlu'nun yüzünü bir görmek isterdim" ifadelerini kullandı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Üsküdar'da Şalpazarı Federasyonu Hemşehri Buluşması'nda yaptığı konuşmada, dün akşam iftarı İstanbul'da yaptığı, her zaman olduğu gibi gecenin bir yarısı Hakkari'ye gitmek istediğini söyledi.

Uçağın Hakkari'ye inmediğini, bu nedenle Van'a ulaştığını belirten Soylu, "Hakkari'ye gidene kadar yolun üzerinde ne kadar asker, polis, jandarma varsa hepsinin bayramını tebrik ede ede, onların orada annelerinin, babalarının hasretiyle eşlerinin hasretini çektiği o bayram buluşmasını hiç olmazsa biraz 'Hafifletir miyiz?' diye birbirimizle sarmaş dolaş olduk, birbirimizle bayramlaştık. Milletimizin onlara selamını söyledik." diye konuştu.

"40 YILDIR İLK KEZ TERÖRİSTSİZ BİR BAYRAM"
Söyleyeceklerinin Türkiye'de ilk kez duyulacağını vurgulayan Soylu, "Hakkari'de Allah'a çok şükür olsun, 40 yıldır ilk kez teröristin olmadığı bir bayram geçirdik. Teröristlerin yıllarca fink attığı, aynı zamanda Karadeniz'e kadar Tunceli üzerinden lojistik ve yine aynı zamanda kendi teröristlerini oraya aktardıkları, hem silah hem mühimmat hem gıda aktardıkları o alanı tamamen teröristlerden temizlemiş olduk." dedi.

"AMERİKA'NIN AKLI VAR"
Soylu, Türkiye'nin çok büyük badirelerden geçtiğini, çok büyük maliyetler ödediğini, çok direndiğini anlatarak, "Gezi olaylarıyla karşı karşıya kaldık. Türkiye, çok büyük projelere imza atmıştı. Fakat Türkiye'yi bu büyük projelerden döndürmek, Türkiye'nin faiz maliyetini daha yukarı çıkarmak için bizatihi tamam, içeridekiler bir karmaşıklık yapmak istediler ama bu karmaşıklığın arkasında da her zaman bildiğimiz gibi o Batı'nın aklı var, Amerika'nın aklı var. Türkiye'nin şöyle yukarı çıkan o ivmesini engellemek, milletin ağız tadını bozmak, 'Biz yaparız' diyenleri 'Siz yapamazsınız' demeye ikna etmek gençlerimizin, insanlarımızın umudunu ortadan kaldırmak istediler." ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN YÜZÜNÜ GÖRMEK İSTERDİM"
Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaman müjde verdiğinin altını çizen Soylu, şöyle devam etti:

Şimdi ben o Kılıçdaroğlu'nun yüzünü bir görmek isterdim. Hani o mutfağa geçiyor ya, mutfakta bir video çekseydi. O videoya, o Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdeye karşı deseydi ki 'Benim mutfağımda da doğal gaz bedava'. 'Mersin Nükleer Santrali'ni yapacağım' dedi. Önümüzdeki günlerde Tayyip Erdoğan birinci etabını açacak. Yani bir taraftan yerli ve milli enerji, dışarıya para vermeyelim, paramızı enerjiye dışarıya akıtmayalım istedik. Onlar dediler ki 'Sizin dışarıya boynunuz bükük olsun'. Şimdi ben Hakkari'den geliyorum, hemen yanında Gabar Dağı var. Eskiden Gabar Dağı'nda terör vardı. Şimdi ne çıkıyor biliyor musunuz? Petrol çıkıyor. Şırnak'ta günde 8 bin 500 varil, bu daha başlangıç. Öyle petrol de değil, gravitesi yüksek, koy traktöre çalışsın. O kadar verimliliği yüksek olan bir petrol çıkıyor. Bir taraftan Sakarya gaz sahasında gaz çıkıyor. Daha neler, hangi müjdelerle Türkiye karşı karşıya kalacak inşallah. Elimizi enerji yüzünden dışarıya açmayacağız, cari açığımızı kapatacağız ve ülkemizin zenginliğine doğru hep beraber gideceğiz.
"Onları siyasi mevta haline getireceğiz" Gündem Bakan Nebati duyurdu: Bir bayram müjdesi daha! Gündem Kılıçdaroğlu'na Fatiha tepkisi Gündem Bebecan, doğalgaz nerede demişti Gündem