İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na tepki Saraçhane Meydanı'nda siyaset üretme çabanızı ibretle izledik

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmesinin ardından dün akşam Saraçhane Meydanı'nda Meral Akşener ile birlikte bir miting düzenledi. İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bu duruma tepki gösterdi. Göksu "Kendi iç siyasetinizi ve çekişmenizi Saraçhane Meydanı'na taşıyarak bundan siyaset üretme çabanızı ibretle izledik." dedi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Meral Akşener ile birlikte dün akşam Saraçhane Meydanı'nda düzenlediği mitinge tepki gösterdi. 

Göksu, şunları söyledi: 

"SİYASET ÜRETME ÇABANIZI İBRETLE İZLEDİK"
"Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın YSK üyelerine karşı söylediği sözden başlayan hukuki süreçte ilk derece mahkeme tarafından verilen karar nihai bir karar değildir. Nihai karar İstinaf ve Yargıtay sürecinden sonra ortaya çıkacaktır. İBB Başkanı'yla ilgili an itibarıyla kesinleşmiş bir mahkumiyet ve siyasi yasak kararı söz konusu değildir. Bu durum herkes tarafından bilinirken kendi iç siyasetinizi ve çekişmenizi Saraçhane Meydanı'na taşıyarak bundan siyaset üretme çabanızı ibretle izledik.

"SANDIK SONUÇLARIYLA BİZ GÖNDERECEĞİZ"
Bu konuşmaya başlarken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'yla ilgili 1. derece mahkemenin verdiği kararla üzüntülerimi ifade ederek ve geçmiş olsun dileklerimi ileterek başlamak istiyorum. Ancak otobüsün üzerindeki sevinç çığlıklarını kutlama anlarını görünce kelimenin yetersiz kaldığını gördüm. Yani otobüsün üstünde sevinç çığlıklarını odada tokalaşmaları, el çakmaları hep beraber izledik. Buna ne diyeyim yani! O görüntüleri ben çekmedim, ben servis etmedim. Siz özellikle o görüntüleri çekerek servis ettiniz. Niye? Altılı masada çözemediğinizi Saraçhane Meydanı'nda çözmeye çalıştınız. Teyiden söylemeliyim ki AK Parti bu sürecin tarafı değildir. AK Parti hiçbir zaman siyaset dışı alanlardan güç devşirme peşinde olmadığı gibi. Sadece ve sadece milletin iradesinden milletin umudundan ve milletin sözünden almaktadır. Bu güç sahne arkasındaki masalardan ve pazarlıklardan değil milletimizin büyük teveccüh ve desteğinden gelmektedir. AK Parti, hiçbir zaman siyaset dışı alanlardan güç devşirme peşinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. AK Parti'nin siyaset anlayışında siyasi rakipleriyle sandıkta rekabet etmenin dışında herhangi bir yöntem yoktur. İstanbulluların iradesiyle seçilmiş meclis üyeleriyiz. İstanbul'un iradesine her zaman ve her zeminde sahip çıkarız. Ve çıkmaya devam edeceğiz. Aziz milletimiz nerede hangi konuda karar verirse başımızın üstünde yeri vardır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı Allah nasip ederse 2024 yılında sandık sonuçlarıyla biz göndereceğiz."

"Bu kampanyayı şiddetle kınıyoruz ve mahkûm ediyoruz" Gündem Altılı masadan bir isim Saraçhane'deki buluşmaya gitmedi Gündem “İstanbul’a hizmet et” dedi Gündem Dün akşamki kadar ateşli konuşmadı Gündem