İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı olma hayalim yok" dese de "Bu omuzlar bütün yükleri taşır." sözleri ile başkanlığı istediğinin sinyallerini verdi. Öte yandan yarın Ekrem İmamoğlu'nu siyasi yasaklı hale getirebilecek davanın öncesinde bu sözler dikkat çekti.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tv100'de Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'da açıklamalarda bulundu. 

Candaş Tolga Işık'ın "Cumhurbaşkanı olma hayaliniz var mı?" sorusunu yanıtlayan İBB Başkanı İmamoğlu, "Öyle bir hayalim yok. Bu iş hayal kurmakla değil, gerçekleri ortaya koyup üreterek, insanların kabulüyle olabilecek işlerdir. Ben İstanbul'a hizmet etmekten onur duyuyorum" dedi. 

"BURADAN SESLENİYORUM"
YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava ile ilgili de konuşan İmamoğlu, “Buradan YSK üyelerine sesleniyorum. Hiç mi vicdanınız sızlamadı? Hiç mi böyle bir yanlış karar aldınız diye oturup muhakeme yapmadınız? Hiç mi kendinizle hesaplaşmadınız?” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun konu ile ilgili açıklamaları şöyle;

"Gururla ve keyifle bu kente hizmet ediyorum. Ama şunu da söylüyorum; bu sürece kendini adamış biri olarak memleketin iyileşmesi adına 86 milyonu eşit gören devlet yapısı olması adına bu omuzlar bütün yükleri taşır. İstediğin yorumu yap. Milletimizin duyguları buna karar verir.

BU OMUZLAR BÜTÜN YÜKLERİ TAŞIR
Ben kendini adamış Ekrem İmamoğlu olarak, İstanbul’un en fazla oy olarak seçilmiş başkanı olarak bana öyle geliyor ki bu omuzlar bütün yükleri taşır."

SİYASİ YASAKLI HALE GETİRİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret suçundan İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, savcının istediği ceza, İmamoğlu'nu siyasi yasaklı hale getiriyor.

ERTELENMİŞTİ
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 11 Kasım Cuma günü hakim karşısına çıkmış ve duruşmanın 14 Aralık’a ertelenmesine karar verilmişti.

Kılıçdaroğlu'ndan adaylık cevabı Siyaset Kılıçdaroğlu'nun Almanya programı belli oldu Siyaset Günlük 5 bin varil petrol üretiliyor Gündem Twitter'da sarı tik dönemi başladı! Spor camiasından ilk geçen Fenerbahçe oldu Gündem