İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'ya cevap

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakan Süleyman Soylu'nun "Çöpünü toplamaktan aciz bir belediye başkanı" sözlerine "Sayın İçişleri Bakanı büyükşehirlerde çöpleri ilçe belediyelerinin topladığını dahi bilmiyor. Göreve başlarken bu konularda tek bir kitap okumadığını söylemişti. Hala okumamaya devam ediyor." şeklinde cevap verdi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ’16. Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi Toplantısı’ sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili "Çöpünü toplamaktan aciz bir belediye başkanı, İETT otobüslerini çalıştırmaktan aciz bir belediye başkanı, belki de tarihin İstanbul’daki en aciz belediye başkanı. Bütün bu yapamadıklarını ‘Acaba hukukun verdiği karar üzerinden örtüp başka bir adım atabilir miyim?’ Siyasette her şey halkın önünde olur ve halk her şeyi görür.” ifadelerini kullanmıştı. 

Şişli’de gerçekleşen Halaskar Gençlik ve Yaşam Merkezi Temel Atma Töreni'nden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Soylu'ya cevap gecikmedi. 

İMAMOĞLU'NDAN BAKAN SOYLU'YA CEVAP
İmamoğlu, "Dün bir arkadaşımın paylaşımından gördüm. Çöpleri bile toplayamıyorlar diye bir beyanı olmuş. Sayın İçişleri Bakanı büyükşehirlerde çöpleri ilçe belediyelerinin topladığını dahi bilmiyor. Göreve başlarken bu konularda tek bir kitap okumadığını söylemişti. Hala okumamaya devam ediyor." açıklamasında bulundu. 

'Devletimiz belkiler ile hareket etmez' Gündem İSPARK ücretlerine zam! Gündem Cumhurbaşkanı'ndan muhalefete bir gol daha Siyaset Hakkında tek bir cümle kurmadı Gündem