Hizbullah Lideri Nasrallah'ın Öldürülmesi İstanbul'da Protesto Edildi

İsrail'in Beyrut'taki hava saldırısında Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesi, İstanbul'da geniş bir protesto gösterisiyle kınandı.

Abone ol

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırısında yaşamını yitirmesi, İstanbul'da geniş çaplı protestolara yol açtı. Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi ve Caferi Alimler Birliği tarafından organize edilen gösteri, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde gerçekleştirildi.

Protestocular İsrail'i Kınadı

Gösteriye katılan grup, İsrail aleyhine sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi üyesi Hüseyin Ali Bahşi, protesto sırasında yaptığı açıklamada, "Son bir yıl içinde, evrensel insan haklarını hiçe sayarak binlerce masum insanı hedef alan İsrail, şimdi de Hizbullah lideri Nasrallah'ı hedef aldı" ifadelerini kullandı.

Yeni Bir Başlangıç

Bahşi, bu olayın yeni bir mücadelenin başlangıcı olduğunu vurguladı ve "Bu dava, yeni mücahitlerle daha güçlü bir şekilde devam edecektir" dedi. Açıklamanın ardından grup, bir süre daha slogan atarak protestolarını sürdürdü ve daha sonra dağıldı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail ordusunun Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürülmesi İstanbul'da protesto edildi.

Dışişleri Bakanı Fidan Canlı Yayında Gündemi Değerlendirdi Gündem Kocaeli'de Bıçaklı Kavga Gündem Büyükçekmece'de Üzücü Bir Olay Gündem Kocaeli'de Bıçaklı Kavga Can Aldı Gündem