Hilal Kaplan 6'lı masanın çelişkilerinden bahsederken Buket Aydın'ın ifadelerini örnek gösterdi

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın'ın Millet İttifakı'nın 5+2 oluşan cumhurbaşkanı yardımcılığı formülüne yönelik "LGBTİ ve İstanbul Sözleşmesi gibi konularda her bir parti farklı düşünüyor. Bu konuları nasıl açığa kavuşturacaksınız? Eğitim sisteminde ya da dışişlerinde nasıl hamleler yapacaksınız?" sözlerini örnek gösterdi. Kaplan, Haberet diye bir haber sitesi var.  Buket Aydın Genel Yayın yönetmeni bir video çekmiş. Net bazı başlıklar söylüyor." dedi.

Abone ol

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Millet İttifakı'nın kazanması durumunda 5+2’den oluşan cumhurbaşkanı yardımcılığı formülü ile ülkeyi nasıl yöneteceğine dair eleştirilerde bulundu.

Aydın, "LGBTİ ve İstanbul Sözleşmesi gibi konularda her bir parti farklı düşünüyor. Bu konuları nasıl açığa kavuşturacaksınız? Eğitim sisteminde ya da dışişlerinde nasıl hamleler yapacaksınız? Örneğin Ali Babacan ekonomiden sorumlu olmak isteyecek. CHP kurmayları buna nasıl tepki verecek? " dedi.

Gazeteci Hilal Kaplan, Buket Aydın'ın bu sözlerini A Haber ekranlarına taşıdı ve "6'lı masanın kendi içerisindeki karmaşayı hep konuşuyoruz. Haberet diye bir haber sitesi var.  Buket Aydın Genel Yayın yönetmeni bir video çekmiş. Net bazı başlıklar söylüyor. Şu konu da ne yapacaksınız diyor. Ayasofya meselesinde bir görüş ayrılığı var ne yapacaksınız diyor? İstanbul Sözleşmesi görüş ayrılığı var ne yapacaksınız diyor? Bunları çoğaltabiliriz." ifadelerini kullandı.

BUKET AYDIN NE DEMİŞTİ?
"CHP’nin Ayasofya'yı tekrar müze yapmak istediğini biliyoruz. Saadet Partisi’nin bunu istemediğini de biliyoruz. Bu durumda diğer partilerin tutumu ne olacak. Bizim halkımızın bir kısmında çok ciddi bir anti Erdoğancılık var. Seçelim de sonra ne olacaksa olsun. Uyuşmadıkları bir sürü konu var. LGBTİ ve İstanbul Sözleşmesi gibi konularda her bir parti farklı düşünüyor. Bu konuları nasıl açığa kavuşturacaksınız? Eğitim sisteminde ya da dışişlerinde nasıl hamleler yapacaksınız? Örneğin Ali Babacan ekonomiden sorumlu olmak isteyecek. CHP kurmayları buna nasıl tepki verecek? Ya da HDP operasyonların durdurulmasını isteyecek diğer partiler nasıl tepki verecek? Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş‘ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak eklenmesi ile işler iyice karışacak. 6'lı masaya baktığımda tam bir bilinmezlik silsilesi görüyorum. Tüm bunların üstesinden nasıl gelecekler merak ediyorum."

Malatya'da ikinci depremin yeni görüntüleri! Gündem BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Erdoğan'ın karşısında tuvalet terliği olsa ona basarız Gündem Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'yi ziyaret edecek mi? Gündem AFAD, depremde TSK'dan ne zaman yardım istedi? Gündem