Herkesin söyleyemediği korku: İstanbul depreminde köprüler ne olacak? Bakan Adil Karaismailoğlu yanıtladı

İstanbul'da yaşayanların hatta tüm Türkiye'de yaşayanların dillendiremediği bir korku var: İstanbul depreminde köprüler ne olacak? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu sorunun yanıtını verdi. İşte detaylar...

Abone ol

Büyük İstanbul depremi İstanbul'da yaşayanların hatta tüm Türkiye'nin beklediği bir korku. Depremde İstanbul için herkesin merak ettiği en büyük korku ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü. İstanbul'un can damarı olan bu 3 köprünün depremdeki akıbeti herkesin dillendiremediği bir korku. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. 

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklaması şu şekilde: 

"MARMARAY VE AVRASYA DEPREMİ ABSORBE EDİYOR"
"Son 20 yılda yaptığımız bütün Türkiye'deki yapılar, olabilecek bütün afete karşı, depremin getirmiş olduğu yükü kaldırabilecek yapılar yapıyoruz. Marmaray, Avrasya'da sismik zincirle depremle gelen yükü absorbe ediyorlar. Yaptığımız projenin arkasındayız. Allah göstermesin İstanbul depreminde ayakta kalacak yapılardır. Köprülerimiz de böyle.

"İSTANBUL'DAKİ KÖPRÜLER DİMDİK AYAKTA KALACAK"
Şu an FSM köprüsünün çelik hatlarla yeniliyoruz. Bunları gün gün, saat saat takip ediyoruz. Trafiğe yansıtmadan yeniliyoruz. Aynı şekilde diğer köprülerimizin de bakımını yaptıkları için afet durumda dimdik ayakta kalacaklar. Afeti önleyemeyebilirsiniz ama afete dirençli yapılar yapabilirsiniz. İstanbul'daki yapı stoğu maalesef eski. TOKİ binaların zarar görmemesi yönetmeliklere, tekniklere uygun olduğu içindir. İstanbul'da eski binaların, Bağcılar, Güngören'de yoğun yapılaşmaların olduğu bölgelerde kentsel dönüşümün süratle yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekiyor."

Deprem tehlikesine dikkat çeken açıklama Gündem Hulusi Akar'dan ABD'li mevkidaşına F-16 mesajı Gündem Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu açıklaması: Amaçları ikna etmek değil, imha etmek SEÇİM 2023 İşte MHP'nin milletvekili adayları SEÇİM 2023