HDP'li Pervin Buldan ile birlikte açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Depremi çok fazla büyütüp sıyrılmaya çalışıyorlar

HDP'li Pervin Buldan ile birlikte açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 10 ilinde büyük yıkıma yol açan depremler ile ilgili "Bir algı operasyonuyla olayı çok fazla büyütüp sıyrılmaya çalışıyorlar. Asrın felaketiymiş. Başka ülkede niye böyle olmuyor?" ifadelerini kullandı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyük depremlerin vurduğu kentlerden olan Diyarbakır'da yıkılan Sözel Apartmanı'nın önünde karşılaştı ve açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu, yerli ve yabancı deprem uzmanları tarafından "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 20 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili akıl almaz ifadeler kullandı.

Hükümeti hedef alan Kılıçdaroğlu, "Depremi büyütüyorlar, asrın felaketiymiş... Başka ülkelerde niye olmuyor?" dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasında şunları söyledi:

"Bir şeyi beceremeyince ortaya başka bir hedef koyuyorlar. ‘Asrın felaketi…’ Asrın felaketi demek, şu demek: Çaresiz kaldık, sorunu çözemiyoruz. Elin oğlu çözüyor da biz niye çözemiyoruz. Bir algı operasyonu, olayı çok fazla büyütüp arkasından sıyrılmak, sorumluluktan kurtulmak istiyorlar.

Covid olur, beş maskeyi dağıtamazlar, İletişim Başkanlığı hemen propagandaya başlar. Ekonomiyi çökertirler, insanlarımız büyük zorluklarla baş başa kalır, İletişim Başkanlığı hemen propagandaya başlar.

"ASRIN FELAKETİ KAMPANYASI"
Şimdi de ‘Asrın Felaketi’ kampanyasını başlatmış. Elinden gelen tek şey hamaset, boş sloganlar, dünya lideri zırvaları. Devleti yönetmeyi bilmiyor, bu kadar basit. Yeter, yorulduk! Gitsin sarayında otursun, millet dayanışma içinde, bıraksın herkes işini yapsın.

Ya elin oğlu çözüyor biz nasıl çözemiyoruz? Nasıl olur da bir algı operasyonuyla olayı çok fazla büyütüp sorumluluktan kurtulmak istiyorlar. İktidarı yönetenlerin ciddi sorumluluğu vardır ve bunun farkına varmalılar."

'Yağma' soruşturması: 48 kişi tutuklandı Gündem Müteahhitler için hesap vakti Gündem Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı Gündem Ümit Özdağ hakkında soruşturma Gündem