Antakya'daki köy depremin etkisiyle 3 metre dibe çöküp nehre sürüklendi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen şehirlerden biri de Hatay oldu. Hatay'da fay hattının geçtiği köy ikiye bölündü, evler yaklaşık 3 metre yerin dibine çöktü. Köyle yaşayan vatandaşlar canlarını son anda kurtardı.

Abone ol

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri de Hatay oldu. Şehrin birçok yerinde yarık ve çökmeler görüldü.

3 METRE YERİN DİBİNE ÇÖKTÜ
Hatay'ın Antakya ilçesindeki Demirköprü Köyü'nden geçen fay hattı yerleşim alanlarının bir kısmını Asi Nehri'ne sürükledi. Evler yaklaşık 3 metre yerin dibine çökerken yerli halk canını son anda kurtardı.

Hatay'ın Antakya ilçesinde yer alan Demirköprü Köyü'nden geçen fay hattı yerleşim alanlarını yerle bir etti.

KÖY NEHRE SÜRÜKLENDİ
Köyde yaşayan vatandaşlar deprem nedeniyle oturduğu evlerinde zeminden yaklaşık 3 metre aşağı çöktü. Yaklaşık 30 metre Asi Nehri'ne kayan evlerin içindeki eşyaların bir kısmı ise su seviyesinin yükselmesiyle nehre kapıldı.

Köylüler, yıkılan evleri için yetkililerden yardım istedi.

10 bin 900 askere sıla izni Gündem Dışileri Bakanlığı'nda atama hareketliliği Gündem Kurum: Yerleşim yerleri belirlendi Gündem Bakan Soylu CNN'de depremzedelerle ilgili açıklamalarında gözyaşlarına hakim olamadı Gündem