Hatay’da kendisini doktor olarak tanıtan ve insanları dolandıran şüpheli tutuklandı

Hatay’da kendisini doktor olarak tanıtan şüpheli, deprem bölgesinde bulunan gönüllü yardımseverleri ilaç parası adı altında dolandırdı. Şikayet üzerine gözaltına alınan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken, şüphelinin cep telefonundan depremzedeleri muayene ettiği fotoğraflar çıktı.

Abone ol

Hatay'a giderek doktor olduğunu söyleyip, ilaç parası adı altında para ve cep telefonu toplayarak kaçan şüpheli N.E. (29) İstanbul'da tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul’dan hareket eden 80 kişilik gönüllü arama-kurtarma ekibine ‘beyin cerrahı’ olduğunu söyleyerek Antakya’da dahil olduğu öğrenildi. Ekibin sorumlusu Samet Çınar yaşananları anlattı.

"BİZDEN STETOSKOP TALEP ETTİ"
Ekibiyle Antakya’da çalışmalar gerçekleştirirken ‘sahte doktor’ olduğu ortaya çıkan kişiyle tanıştıklarını ifade ede Samet Çınar, "Dinlendiğimiz bir anda kendisini bize ‘Beyin Cerrahı Ertuğrul’ olarak tanıtan kişi ekibimizin yanına geldi. Grup lideri ben olduğum için görüşmek istediğinde, görüşme sağladık. Beyin cerrahı olduğunu ve gönüllü bir şekilde, Kahramanmaraş’ta da çalıştığını, bize destek olmak istediğini söyledi. Sorun olmayacağını düşünüp kabul ettik. Hatta geldiği gün, stetoskopunun çalındığını söyleyerek bizden stetoskop talep etti. AFAD’la koordineli çalıştığımız için, AFAD ekiplerinden rica ettik, bize onun için stetoskop verdiler, bir gün içinde bu arkadaşa getirdik. Daha sonra biz ekip olarak bölgeden ayrıldık ama kendi teşkilatımızdan birkaç sağlıkçı arkadaşımız, bir de bu kişi orada kaldı. Bunlar, 5 gün boyunca sahada görev yaptılar. Bu kişi de insanlara dikiş atmış, pansuman yapmış, ilaç vermiş, hastalarla ilgilenmiş" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başbakanı Dibeybe'yi kabul etti Gündem 40 bin 642 kişi depremde hayatını kaybetti Gündem Murat Kurum: Çalışmalar Mart'ta başlıyor Gündem Bakan Kirişci ile Bakan Karaismailoğlu'dan Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalar Gündem