Lütfü Savaş, istifa sorusuna cevap verdi: İstifa edeceksek hep beraber istifa edelim

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri de Hatay oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, verdiği röportajda kendisine istifa sorusu sorulduğunda " İstifa edeceksek hep beraber istifa edelim. Suçluysa 10 belediye başkanları suçlu. Tek bir adama bütün suçu yüklemek vicdanen doğru değil" cevabını verdi.

Abone ol

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerle birlikte Türkiye yasa büründü. 11 ili etkileyen depremlerden en çok etkilenen illerden biri de Hatay oldu. 

Kamuoyu, depremin bilançosunun her geçen gün ağırlaşmasından yetkilileri suçlu bulurken, belediye başkanlarından da meydana gelen felaketin sonuçlarını üstlenmelerini bekledi. Gözler deprem bölgesindeki başkanlara çevrildi.

"İSTİFA EDİLECEKSE 10 BAŞKANIN DA İSTİFA ETMESİ LAZIM"
Depremdeki yıkımlar nedeniyle Hatay'da ölüm oranlarının çok ağır olması, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın istifa edip etmeyeceğinin tartışma konusu olmasına neden oldu. Verdiği röportajda kendisine istifa sorusu sorulan Belediye Başkanı Savaş, "İstifa edilmesi gerekiyorsa 10 tane belediye başkanının istifa etmesi lazım. Buradaki bütün ilçe belediye başkanlarının, iktidarın istifa etmesi lazım" cevabını verdi.

"TEK BİR KİŞİYE SUÇU YÜKLEMEK DOĞRU DEĞİL"
CHP'li Lütfü Savaş, sözlerine "İstifa edeceksek hep beraber istifa edelim. Suçluysa 10 belediye başkanları suçlu. Tek bir adama bütün suçu yüklemek vicdanen doğru değil. 10 belediyenin 8'i iktidar partisine ait" ifadeleriyle devam etti.

Kimliği tespit edilemeyen kaç çocuk var? Gündem Adıyaman'daki binaların çökmesine neden olan hata Gündem Barınma desteği ile ilgili merak edilenler Gündem 11 il afet bölgesi ilan edilmişti! Şimdi bir yer daha eklendi Gündem