Hasan Bitmez hayatını kaybetti! Saadet Partisi'nin TBMM Grubu düştü

Salı günü TBMM’de gerçekleştirdiği konuşma sırasında fenalaşarak yere düşen ve burada yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. TBMM’de bir vekili eksilen Saadet Gelecek Grubu, iç tüzük gereği grup kurmak için gereken 20 milletvekili kuralını yerine getiremediği için düşmüş oldu. İşte detaylar...

Abone ol
  • 12 Aralık Salı günü TBMM kürsüsünde konuşma gerçekleştirdiği sırada geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, tedavi gördüğü Bilkent Şehir Hastanesi’nde bugün yaşamını yitirdi.

  • Hasan Bitmez’in hayatını kaybetmesinin ardından 2023 Türkiye Genel Seçimleri sonucu Altılı Masa anlaşmasıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) aracılığıyla TBMM’ye 10’ar milletvekili sokan Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin TBMM Grubu düştü.

  • TBMM İçtüzüğü’nün 18’inci Maddesi’ne göre TBMM Grubu kurabilmek için en az 20 milletvekili gerekiyor.

  • TBMM İçtüzüğü’ne göre Meclis’te grup kurma hakkını kaybeden milletvekillerinin komisyon üyelikleri düşüyor.
  • Yeter sayısının (20) sağlanamaması sebebiyle Saadet-Gelecek Grubu’nu komisyon ve divan üyelikleri düştü.

  • TBMM Başkanlık Divanı’nda Saadet-Gelecek Grubu’nu temsil eden Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici’nin de TBMM Başkanlık Divanı üyeliği düştü.

BİR MİLLETVEKİLİ KATILIRSA YENİDEN GRUP KURMA HAKKI ELDE EDİLECEK

  • TBMM’deki bağımsız milletvekilleri ya da şu an itibariyle partisinden istifa edecek bir milletvekilinin Saadet ya da Gelecek Partisi’ne katılması durumunda Saadet-Gelecek Grubu yeniden 20 milletvekili yeter sayısını karşılayarak grup olma hakkını elde edebilir.
Somali Cumhurbaşkanı: Oğlum kaçmadı, bir işi vardı Gündem Siyasilerden Hasan Bitmez için başsağlığı mesajları Gündem Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti Gündem Türkiye'nin uzay yolculuğu başlıyor Teknoloji