Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan TCG Anadolu'yu hedef aldı: Kime kafa tutacaksınız F-35'e mi?

Halk TV programcılarından Ayşenur Arslan'ın geçtiğimiz gün envantere alınan TCG Anadolu için kullandığı ifadeler dikkat çekti. Dünyanın ilk SİHA Gemisi olan TCG Anadolu için, "Ona SİHA koyarsınız ama SİHA'yla kime nasıl kafa tutacaksınız? F-35'e mi?" diyen Arslan, muhalefetin Savunma Sistemleri için yaptığı eleştirilere bir yenisini ekledi.

Abone ol

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle Türk donanmasa teslim edildi. 231 metre uzunluğa ve 32 metre genişliğe sahip TCG Anadolu'nun uçuş güvertesinde 11 adet SİHA konuşlandırılabiliyor, hangarında ise 30 SİHA taşınabiliyor.

Savunma alanında çığır açan TCG Anadolu, muhalefete yakınlığıyla bilinen Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan'ın gündemindeydi. TCG Anadolu gemisi ve SİHA'ları Medya Mahallesi programında masaya yatıran Arslan tepki çeken ifadeler kullandı.

"F-35'E Mİ KAFA TUTACAKSINIZ"
Ayşenur Arslan, 11 SİHA'nın konuşlanabildiği gemi hakkında, "Ona SİHA koyarsınız ama SİHA'yla kime nasıl kafa tutacaksınız? F-35'e mi?" dedi.

"İKİ BOMBAYLA BATIRIRLAR"
Arslan'ın sözlerine destek veren Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı ise "Yukarıdan iki bombayla. Neyse bu konulara girmek zor." diyerek TCG Anadolu'nun iki bombayla batırılabileceğini öne sürdü.

TÜRKİYE'NİN HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ
Arslan ve Bursalı'nın iddiaları akıllara hava savunma sistemlerindeki gelişmeleri getirdi. Türkiye'de savunma alanında; S-400 Hava Savunma Sistemi, Korkut Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi, Siper Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi ve Milli Dikey Atım Sistemi gibi birçok sistem envanterde yer alıyor.

İMECE'nin fırlatma operasyonu yeniden ertelendi Gündem Yolculuğun 5 dakikaya inmesi beklenen '32 viraj'da ışık göründü Gündem Mısır Dışişleri Bakanı Şükri yarın Türkiye'ye gelecek Gündem 'Seçmen kaydı sorgulama' e-postası ile dolandırıcılık! Gündem