Hacının yağ akımı videolarıyla tanınan ve Atatürk’e hakaret eden Üçler Döner sahibi Mustafa Atmaca serbest bırakıldı!

TikTok'ta çektiği 'Hacının yağ akımı' videolarıyla tanınan Üçler Döner sahibi Hacı Mustafa Atmaca, canlı yayında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ağır hakaretler ettiği gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 'Erzurumlu Hacı Dönerci' lakabıyla da bilinen Atmaca, bugün verem tedavisi gördüğü gerekçesiyle serbest bırakıldı. Atmaca'nın solunum yoluyla bulaşan verem hastalığına rağmen yüzlerce kişiyle yakın temasta bulunarak servis yapması akıllarda soru işareti bıraktı

Abone ol

TikTok'ta 650 bin takipçisi bulunan ve 'Hacının yağ akımı' videolarıyla tanınan Üçler Döner'in sahibi Hacı Mustafa Atmaca, yaptığı canlı yayınlardan birinde Atatürk için hakaret içeren ifadeler kullanmış, tepkilerin ardından gözaltına alınarak nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

SERBEST BIRAKILDI

Erzurum'da faaliyet gösteren 'Hacı Dönerci' lakabıyla da bilinen Atmaca, hafta sonunu nezarethanede geçirdikten sonra bugün serbest bırakıldı.

Sözcü'nün haberine göre Atmaca’nın verem hastalığı tedavisi gördüğü gerekçesiyle serbest bırakıldığı öğrenildi.

BULAŞICI OLAN VEREM HASTALIĞINA RAĞMEN MÜŞTERİLERLE YAKIN TEMASTA BULUNUYORDU

Tutuksuz yargılanacağı öğrenilen Atmaca'nın solunum yoluyla bulaşan verem hastalığına rağmen çalışanlarıyla yakın temas kurması ve dönerleri müşterilerinin masasını gezerek servis etmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

Döner servisi yaparken TikTok için şov yapan Atmaca, her porsiyon dönerin yağını elleriyle döküyor, tabakları müşterilere elleriyle servis ediyordu.

NE DEMİŞTİ?

TikTok'tan canlı yayın açan Atmaca, Osmanlı'nın toprak kaybetmediğini ileri sürerek "Osmanlı toprak kaybetmedi, laikliği getiren o köpekler topraklar kaybetti" ifadelerini kullanmıştı.

"İSRAİL'E GİDECEKSİNİZ"

Atmaca tepki gösterenlerden birine de "Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan'a da savaşmaya gideriz. Bura da Yemen de Kudüs te bizim toprağımız. Siz İsrail'e gideceksiniz" şeklinde karşılık vermişti.

ATATÜRK'E HAKARETTEN GÖZALTINA ALINDI

Atmaca, tepki çeken görüntüler sonrası Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. 

NÖBETÇİ MAHKEMECE TUTUKLANDI

'Atatürk aleyhine işlenen suçlar kanununa muhalefet'ten adliyeye sevk edilen Mustafa Atmaca, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

ÜÇLER DÖNER'E BOYKOT

Yayın sonrası Atmaca'nın o ifadelerinin yer aldığı video sosyal medyada gündem oldu. Bu kez X kullanıcılarından tepki yağmaya başladı. Birçok kişi, Üçler Döner'e boykot çağrısında bulundu.

650 BİN TAKİPÇİSİ VAR

'Üçler Döner' kullanıcı adıyla TikTok'ta paylaşım yapan Hacı Mustafa Atmaca'nın yaklaşık 650 bin takipçisi bulunuyor.

İsrail'in, 100’ün üzerinde kasıtlı yalan haberi ifşa oldu Gündem Cansız mankenin üzerindeki eşofmanı çaldı Gündem Bakan Bolat fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele edildiğini söyledi Ekonomi Türkiye'nin Gazze'ye yardım gemisi Mısır'da Gündem