Gold Apollo, Lübnan Patlamalarının Ardından Açıklama Yaptı

Gold Apollo, Lübnan'daki patlayıcı cihazların kendisi tarafından üretilmediğini, BAC isimli firmanın sorumlu olduğunu duyurdu.

Abone ol

Tayvan merkezli Gold Apollo şirketi, Lübnan'da meydana gelen patlamaların ardından bir basın açıklaması yaparak, olayla ilgili sorumluluğun kendilerine ait olmadığını belirtti.

Patlamaların Ardındaki Gerçek

Gold Apollo, özellikle hizmet alanları içerisinde, Hizbullah üyelerinin üzerinde patlatılan çağrı cihazlarının nasıl üretildiği konusunda detaylı bilgi verdi. Şirket, bu cihazların yalnızca marka lisansı verdikleri BAC isimli firma tarafından üretildiğini duyurdu.

Yazılı açıklamalarında, "AR924" model çağrı cihazlarının üretiminde hiçbir yetkilerinin bulunmadığını ve markanın sadece lisansını verdiklerini ifade ettiler. Ayrıca, bu ürünlerin tasarımı ve üretimi ile hiçbir ilgilerinin olmadığını da vurguladılar.

Yurt Dışında Üretim

Tayvan basınında yer alan haberlere göre, Gold Apollo CEO'su Hsu Ching Kuang, bu cihazların Tayvan'da değil, yurt dışında üretildiğini açıkladı. Hsu, patlamaların ardından dikkat çekici açıklamalarda bulunarak, cihazların Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan BAC Consulting Ltd tarafından üretildiğini ve bu firma ile 3 yıl önce bir yetkilendirme sözleşmesi imzaladıklarını belirtti.

Lübnan'daki Patlamalar

Lübnan'da Hizbullah'a bağlı unsurların kullandığı çağrı cihazları, geçtiğimiz gün (16 Ekim 2023) eş zamanlı patlamalar gerçekleştirmişti. Bu olay neticesinde Lübnan Sağlık Bakanlığı, 1'i çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 2,800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Lübnanlı yetkililer, patlamaların ardından İsrail'i suçlarken, İsrail'den konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Böylece, İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda gerilimin arttığı gözlemlenmektedir.

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında dün eş zamanlı patlamalar yaşanmıştı. Tayvan merkezli Gold Apollo şirketi, Lübnan'da çok sayıdaki Hizbullah mensubunun üzerinde infilak ettirilen çağrı cihazlarını kendisinin üretmediğini açıklayarak, marka lisansı verdikleri "BAC" isimli firmayı işaret etti. Medya ve polis ekipleri yaşanan olayın ardından Tayvan'ın Yeni Taipei kentinde bulunan Gold Apollo ofisine geldi.

İstanbul'da terörle mücadele: PKK/KCK'nın sözde sorumlusu tutuklandı Gündem MOSSAD ajanları davasında karar! Gündem Türkiye'nin obruk risk haritası Gündem Bakan Uraloğlu'ndan Lübnan açıklaması Gündem