Gıda Analizlerinde Yüksek Hassasiyet: 1000'de 1 Tespiti

Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı, 1000'de 1 hassasiyeti ile gıda güvenliğini sağlıyor. Yurt içi ve dışı analiz hizmetleri sunuyor.

Abone ol

Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı, gıda analizlerinde 1000'de 1 oranındaki kusurları bile tespit edebiliyor. Laboratuvar Müdürü Yusuf Varlık, bu hassasiyetin önemine vurgu yaptı.

Laboratuvar Ziyareti ve Analiz Süreci

Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı, basın mensuplarını ağırlarken, analiz süreçlerini tanıttı. Varlık, alınan numunelerin kontrollere tabi tutulduktan sonra Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Gıda Kontrol Laboratuvar Sistemi'ne kaydedildiğini belirtti.

Numunelerin laboratuvara gelişiyle birlikte analiz işlemleri başlatılmakta ve her numune için öncelikle çözümleme aşamasına geçilmektedir.

Sonuçların Değerlendirilmesi

Laboratuvar Müdürü, numunelerin uygun bulunmaması durumunda tekrardan çalışma yapılacağını ve 7 gün içinde ilgili firmaya rapor gönderileceğini ifade etti.

Yurt Dışı Analiz Hizmetleri

Varlık, laboratuvarın yurt içinde olduğu gibi Azerbaycan, Gürcistan, Hindistan gibi ülkelere de hizmet verdiğini söyledi. Türkiye'deki en donanımlı laboratuvarlardan biri olan Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı, Avrupa standartlarında cihazlarla donatılmıştır.

Yüksek Başarı Oranı

Yılda 1 milyon 400 bin analiz gerçekleştiren laboratuvarın, akredite bir tesis olduğunu belirten Varlık, %100 başarı oranı ile çalıştıklarını dile getirdi.

Bal ve Zeytinyağı Analizleri

Son olarak bal ve zeytinyağı analizlerinde yapılan detaylı incelemelere dikkat çeken Varlık, zeytinyağındaki karışımların tespitinin sorunsuz bir şekilde yapılabildiğini ekledi.

Ankara'daki Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, basın mensuplarının ziyaretine açılırken, ürünlerin analizlerinin yapıldığı laboratuvarlar tanıtıldı, analizlere ilişkin bilgi verildi.

Şişli Belediyesi'nde İşçi Eylemi Gündem Cumhuriyet Başsavcılığı'nda Şok Olay Gündem Kaymakamlara kibir uyarısı Gündem 2 yıla hapis yolu! Narin soruşturması ne durumda? Gündem