Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak duyurdu: Seyahatsever projesinin tarihi belli oldu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak seyahat edecek olan gençlere sunulan, Bakanlığa ait yurtlarda ücretsiz olarak konaklama imkanının sunulduğu 'Seyahatsever' projesinin 10 Temmuz Pazartesi günü başlayacağını duyurdu.

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Seyahatsever projesinin 10 Temmuz Pazartesi günü başlayacağını duyurdu.

Peki, adayların projeden yararlanabilmesi için gereken şartlar neler?

SEYAHATSEVER PROJESİ 

Seyahatsever projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın seyahat edecek olan gençlere Bakanlığa ait yurtlarda ücretsiz konaklama imkanı sunan bir proje olarak biliniyor.

SEYAHATSEVER PROJESİ 2023 ŞARTLARI NELER?

Projeden yararlanmak isteyen kişilerin 18-30 yaş arasında olmaları gerekiyor. Yaz boyu ücretsiz olacak yurtlardan yararlanmak için öğrenci olma şartı da aranmayacak. Konaklama için yurt müdürlüğü ile en az bir gün öncesinden iletişime geçip ad, soyad ve TC kimlik numarası ile rezervasyon yapmak gerekiyor.

 

BİR İLDE EN FAZLA KAÇ GECE KALABİLİRİM?

Bir ilde en fazla 5 gece konaklama yapılabilecek. Girişte TC kimlik kartının fotokopisi istenecek. Konaklama için ilk giriş saati 13.00 olacak odanın boşaltılacağı gün de en fazla 13.00'e kadar çıkış yapılacak. Konaklama süresince yurtlarda kalan kişiler en erken saat 05.00'te yurttan çıkabilecek ve yurtlara en son giriş saati 01.00 olacak. Her gün temizlik yapılması amacıyla saat 13.00-17.30 arası odalar boşaltılacak. Huzur bozucu davranışlarda bulunanların misafirlikleri sonlandırılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Bloomberg International'ın haberine tepki! Gündem Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky Türkiye'ye geliyor Gündem Birçok alanda harçlar artırıldı! Yurt dışından getirilen telefonları açtırma bedeli belli oldu Gündem Memur maaş zamları Meclis'e geliyor Gündem