Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu CHP'yi yarı yolda mı bırakacak? 3 partiye gelin ayrı bir grup kuralım çağrısı

CHP'nin ittifak ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, listesinden girdiği ve sayesinde 10 milletvekili çıkarttığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dışında Meclis'te başka bir grup kurma işine girdi. Daha önce de sunduğu teklifi yineleyen Davutoğlu, "Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti gelin birlikte bir grup kuralım" dedi.

Abone ol

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6'lı masanın paydaşı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekledi. CHP'nin listesinden katılarak da Meclis'e 10 Milletvekili sokmayı başardı.

DEVA, SAADET VE DEMOKRAT PARTİ'YE ÇAĞRI
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldığı Karar TV'de gündeme oturan açıklamalarda bulundu. AK Parti'den oy çekmek için 6'lı masaya Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi olarak ayrı bir grup kurmayı teklif ettiğini ancak kabul ettiremediğini söyledi.

Aynı söylemi tekrar yineleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Mecliste grup kurmak zarurettir." dedi.

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Şimdi de buradan bir çağrıda bulunuyor. Meclis'te yeni bir tablo buluştu. 3 parti hatta Demokrat Parti. Bu bir zarurettir. Formül bulunur çünkü ben çalışmadığım hiçbir şeyi gündeme getirmem" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan teröristlerle görüştü iddialarına cevap Gündem AFAD'dan korkutan açıklama: Her an deprem olabilir Gündem Sinan Oğan: Bir talebim olmadı SEÇİM 2023 TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'den Milli Muharip Uçak KAAN hakkında flaş sözler Gündem